2

Tonfiskrullar

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 01.07.2018 | 0 Kommentarer

Dessa tonfiskrullar gillade jag och maken mycket, men de föll tyvärr inte barnen i smaken. Kan vara att det var fyllningen som inte gick hem. Påminde om smörgåstårta i smaken. Omelettwraps hittade jag recept på på instagramkontot "lesscarbs". 

Fyllningen rörde jag dock ihop själv av det jag hittade i skåpen hemma. Skulle passa utmärkt på mitt café! 

Receptet ger 6 stycken små rullar, fyllningen kan givetvis varieras. Jag kan tänka mig att de vore jättegoda med rökt skinka, soltorkad tomat och feta ost eller tacokryddad köttfärs. 

20180623 155251

Omelett wraps

3 stycken rumsvarma eko ägg

2 msk valfri mjölk (jag hade endast risdryck hemma så det blev den)

1,5 tsk psyllium

0,5 tsk salt

Mixa allt till en slät smet, låt stå och dra sig någon minut. Jag lade bakplåtspapper i en större fyrkantig pajform och gräddade omeletten i det. Om man dubblerar receptet funkar det säkert bra med en ugnsplåt, den ska ju bli ganska tunn. Grädda i 180 grader varmluft ca 10 minuter. Låt omeletten svalna.

 20180623 155232

Tonfiskfyllning

ca 10 cachewnötter

eko citron

flingsalt

dill

rödlök

tonfisk

olivolja

Jag mixade nötterna med olivolja, flingsalt efter smak och lite citron till en slät kräm. Bredde ut det på omeletten, strödde på tonfisk, hackad rödlök och klippte på lite dill.

20180623 154647

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar