2

Raw mint och chokladtårta

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 12.05.2018 | 1 Kommentarer

Mint och choklad är en av mina favorit kombinationer. Denna kaka passar bra till morsdag! Den är glutenfri, mjölkfri, äggfri och utan vitt socker. Den innehåller en hel del nötter, men går säkert att ersätta med havremjöl/havregryn/frön om man föredrar det. Kakan blir 8 stora bitar men kan med fördel delas i mindre då den är ganska mäktig. Jag använde en mindre springform på 18 cm.

20180512 163720

20180512 163727

Raw mint och chokladtårta

(8 stora bitar)

Chokladbotten

3 dl hel mandel

1 dl cashewnöt

1 msk kokosolja

3 msk kakao

20 färska dadlar

1 dl eko kakaonibs

en nypa salt

0,5 tsk eko vaniljpulver

 

Mintkräm

5 dl kokosflingor

1 dl kokosolja med neutral smak

2 msk vatten

2 msk agavesirap

ca 10 droppar mintarom

 

Chokladöverdrag

1 dl ekologisk kakaomassa

1 msk kokosolja

1 msk kakao

1 msk agavesirap

 

1. Börja med att mixa alla nötter till ett mjöl, lämna ev lite bitar om du föredrar det. Kärna ur de färska dadlarna och mixa tillsammans med övriga ingredienser förutom kakaonibs. De rör du i till sist. 

2. Gör sen mintkrämen. Börja med att mixa kokosflingorna tills de är helt släta som smör. Det tar en stund.. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa lite till. Hur många droppar mintarom du ska använda måste du smaka dig fram till.

3. Medan du gör steg 2 kan du med fördel smälta kakaomassan och kokosoljan över hett vatten. Varva chokladbotten och mintkräm, eller gör den i två lager, helt hur du vill! Häll till sist det smälta chokladöverdraget över kakan och garnera med valfritt tillbehör. Låt svalna i frysen, och ta fram en god stund innan den ska avnjutas! 

20180512 163854

20180512 164532

20180512 165030

20180512 163909

 

Kommentarer

  • Nathalie Aurén 15/05/2018 8:13am (9 dagar sen)

    Ojj vad det ser gott ut! Älskar mint :) Den här ska jag definititivt testa.

Skriv en kommentar