2

Raw chokladkaka med kaffesmak

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 21.03.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Här kommer en fantastiskt god chokladkaka med smak av kaffe, om du så önskar! Den riktigt smälter i munnen. 20171231 133334

Raw chokladkaka (ca 10 bitar)

Botten

1 dl kokosflingor

1 dl pumpakärnor

1 dl mandel/havregryn

6 färska dadlar

Lite salt

2 msk ekologisk kokosolja (med neutral smak)

1 msk rå kakaopulver

Mixa först kokosflingor, pumpakärnor och mandel/havregryn till ett fint mjöl. Kärna ur de färska dadlarna och blanda i resten av ingredienserna. Mixa ihop till en massa och tryck ut i valfri form.

Fyllning

15 färska dadlar

2 dl vätska (vatten för mer neutral chokladsmak, eller 1 dl vatten + 1 dl ekologiskt kaffe) 

2 tsk ekologiskt vaniljpulver

1,5 msk rå kakaopulver

3 msk ekologisk kokosolja (med neutral smak)

Mixa ihop till en slät krämig konsistens. Som smaksättning istället för vatten fungerar också juice, eller ex mandel eller kokosmjölk. Bred fyllningen över botten och ställ in i frysen eller kylskåpet någon timme för att stelna. Dekorera med valfritt tillbehör. 

20171231 133502

20171231 132810

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar