2

Raw chokladkaka med jordgubbar

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 12.07.2018 | 0 Kommentarer

Här kommer tips på en chokladkaka som du rör ihop på nolltid! Den kräver några timmar i frysen dock. Fyllningen kan även göras som mousse, då ställer man bara in det i kylskåpet någon timme. Jättegott med valfri grädde och färska bär t.ex. Eller om man låter fyllningen stå i frysen till nästa dag så kan man skära den i små bitar, blir lite som fudge. 

20180707 140642

Raw chokladkaka med jordgubbar

Botten

1 dl valfria nötter eller frön

1 dl solrosfrön

1 dl solrosflingor

en nypa salt

1 tsk ceylonkanel

2 msk kokosolja

1 msk agavesirap

Mixa till en deg och bred ut i en liten springform. Ställ kallt medan du gör fyllningen.

Fyllning

15 st urkärnade färska dadlar

1 dl kokosolja med neutral smak

2 dl osötad mandelmjölk

0,5 tsk vaniljpulver

en nypa salt

3 msk eko kakao

Mixa allt till en slät mousse och bred ut över botten. Ställ i frysen några timmar innan du skär i bitar och serverar med färska jordgubbar! 

20180707 135933

20180707 140635

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar