2

Paleo yoghurt

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 13.09.2018 | 0 Kommentarer

Hösten har kommit och trots att den är varm och vacker så gör dem mig trött. Jag har känt mig trött i kropp och speciellt sinne. Jag vet nog varifrån känslan kommer, men då det är så svårt med balansen. Då man är mitt i livet med många spännande saker på gång är det svårt att bromsa. Att ha lyckan att få tre barn under loppet av fem år har också lämnat en känsla av matthet kan man väl säga.

20180911 215138

Nu då jag fördjupat mig i hormonernas värld så dyker kosten paleo upp med jämna mellanrum. Den lär ge dig mera energi, vara antiinflammatorisk och stöda vår hormonella uppbyggnad på ett sunt sätt. Så då jag denna månad kände av de värsta pms symptomen på länge var jag beredd att prova! 

Hur strikt man är måste man ju prova, men den linje jag valde är att jag äter grönsaker, kött, frukt, nötter, frön och fett i form av olivolja och kokosolja. Jag utesluter alltså gluten, alla spannmål, baljväxter, socker, mejeriprodukter och tillsatsämnen. Jag hoppade på paleoskafferiets 30 dagars utmaning så jag har fått en lista på recept och mycket information. Givetvis så kan jag ju inte följa recepten, är man matintresserad hittar man ju på nya ;) Enligt utmaningen skulle man inte heller äta mer är en frukt per dag, men så strikt tänkte inte jag vara. Jag förstår ju att frukt höjer blodsockret också och inte är bra att överkonsumera, men jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag äter ett äpple och en banan på samma dag. 

Efter fyra dagar utan några spannmål alls så kan jag säga att det är detta min mage har sökt. Jag är motiverad att fortsätta. Delar idag med mig av ett recept på paleo yoghurt jag mixade ihop igår kväll då jag behövde något gott.

IMG 20180912 195449 073

Paleo yoghurt

1 avokado

2 små äpplen

en nypa eko vaniljpulver

1-2 msk krämig kokosmjölk 

Lite citron

Mixa ihop allt. Jag åt min med lite äppelmos (utan socker förstås). Jättegod och mättande.

20180912 194347

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar