2

Nötbollar

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 13.08.2018 | 0 Kommentarer

Om du tål nötter och gillar geisha så ska du göra dessa! De är jättegoda. De innehåller nötsmör som jag gjort genom att mixa cashewnöt och mandel tillsammans med lite kokosolja med neutral smak. 

20180806 122954

Nötbollar

18 färska dadlar

2 dl nötsmör

0,5 dl smält kokosolja

en nypa salt 1 dl kakao

+

Krossade hasselnötter

Börja med att göra nötsmöret. Denna gång rostade jag inte nötterna innan, det är ju en smaksak. Lite svårare att mixa de är det då man inte rostat de innan i ugnen på låg värme.

Kärna ur dadlarna och mixa de tillsammans med kokosoljan, kakao och salt till en slät massa. Forma till bollar och rulla i krossade hasselnötter.

Förvara i kylskåp.

20180806 134719

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar