2

Lunch plättar

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 27.08.2018 | 1 Kommentarer

Jag spenderade helgen i Helsingfors på kurs, och kosten blev lite annan än den min mage är van med. Så idag var det så skönt att vara hemma och starta dagen med en grön smoothie med blomkål och dessa plättar till lunch. Inspiration till de hämtade jag från boken Hälsorevolutionen, som jag skrivit om tidigare här på bloggen.

20180827 1145000

Lunch plättar (eller frukost, mellanmål, middag, kvällsmål )

(ca 8 stora, ganska tjocka plättar)

6 rumsvarma ägg

2 rivna päron (eller äpplen)

1 1/2 dl glutenfria havregryn 

2 msk krossade linfrön

1 tsk gurkmeja

1 tsk kanel

0,5 malen kardemumma

en nypa flingsalt

kokosolja att steka i

Blanda samman alla ingredienser och stek i kokosolja så stora plättar du vill ha. Jag serverade de med agavesirap, frusna blåbär och banan. 

20180827 114549

Kommentarer

Skriv en kommentar