2

Leva i nuet och ett recept på gröt

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 28.09.2018 | 0 Kommentarer

Leva i nuet. Inte fundera på gårdagens jobb, varför jag inte tränade, morgondagens mat och veckans fotbollsträning. Detta är något jag kämpar med varje dag. Och jag tror inte jag är ensam. Eller hur är det med dig?

(Detta inlägg har hängt med i utkastet några veckor..)

Min fyraåring gav mig senaste vecka vid två tillfällen bevis på att hon iallafall klarar av att leva i nuet och fokusera på det positiva. Jag ska berätta om dem.

Torsdag har vi ledig dag och vi har skjutsat pojkarna till skolan. I vanlig ordning går vi en morgonpromenad med hunden. Det doftar höst fast morgonen är ljum. Idag har jag väldigt svårt att fokusera mina tankar, gårdagen på jobbet var fylld av sådant som idag ska bearbetas. Dottern ber att vi ska stanna vid lekparken, och jag försöker skjuta bort planerna på att städa, tvätta, koka och baka.

Hon gungar, brer ut sina armar och leker att hon är ett flygplan. Hon sluter sina ögon och berättar för mig vilka färger hon ser. Vi äter små morötter som vi har med, de smakar sommar. Det enda ljudet som hörs är dotterns skratt då hon flyger. Jag tänker att detta är en stund att leva i nuet.

Min vackra kloka dotter som går med rak rygg och vet vad hon vill.

 

20180808 202635

Fredag landar vi hemma allihop efter en dag på arbete, förskola, skola och dagis. Maken har åkt till Sverige på arbetsresa. Stämningen hemma är tryckt och konflikterna många. Alla är trötta. Jag känner att jag behöver göra något för att vända skeppet. Vid matbordet ber jag alla berätta om tre bra saker som har hänt dem idag.

Sönerna suckar, har svårt att komma på tre saker. Jag får också tänka efter lite. Men fyraåringen hon vet direkt! Hon väljer att vara först och berättar glatt om tre bra saker från sin dag på dagis. Jag tänker att denna egenskap att lätt kunna hitta något positivt hoppas jag hon får behålla. Det är något vi alla borde fokusera mera på tror jag.

 20180901 160838

Min absoluta favorit just nu är nog gröt med flera tillbehör. Jag kan äta den till frukost, lunch och middag. Det är ett ögonblick då jag försöker vara 100 % i nuet och njuta av varje tugga.

Antiinflammatorisk gröt

1 dl glutenfria havregryn/bovetegryn

2,5 dl vatten

en nypa salt

1 tsk gurkmeja

1 tsk ceylonkanel

1/3 tsk kardemumma

1 msk kokosolja

+

2 msk nötsmör (gjort på blandade nötter, det blir godast!)

En näve ekologiska russin

En näve blåbär

Mandelmjölk

Äppelmos utan socker

Koka upp havregrynen tillsammans med vatten och kryddor till en gröt. Tillsätt kokosoljan, nötsmöret, blåbär, äppelmos och russin. Servera med mandelmjölk. Ät och njut!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar