2

Kärleksmums utan gluten, mjölk och vitt socker

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 06.08.2018 | 0 Kommentarer

Dessa rutor har ju många namn, men jag tycker kärleksmums låter bäst. Här har jag gjort en variant utan gluten, komjölk och vitt socker som fick klart godkänt av samtliga barn. 

20180802 152709

Kärleksmums utan gluten, mjölk och vitt socker

(ca 12 bitar)

2 rumsvarma ägg

1,5 dl kokossocker

1 dl smält kokosolja

1 dl ekologiskt potatismjöl

0,5 dl glutenfritt havremjöl

1 msk psyllium

2 tsk bakpulver

0,5 dl kakao

1/3 tsk vaniljpulver

1,5 dl valfri mjölk (jag använde mandel)

Glasyr

3 msk smält kokosolja

0,5 dl kakao

0,5 glutenfritt havremjöl

3 msk kaffe

+kokosflingor

Börja med att vispa ägg och kokossocker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna skilt och vispa sedan ner de jämnt i smeten, tillsätt även kokosoljan och mjölken. Häll upp i en passlig form klädd med bakplåtspapper, jag använde en lite större avlång pajform.

Grädda i 180 grader (varmluft) tills det går att sticka en tandpetare genom smeten utan att något fastnar på den. Tog ca en halvtimme för mig.

Låt svalna.

Gör sedan glasyren, bred över bottnen och häll direkt på kokosflingor. Låt stå svalt i kylskåp en stund innan du skär rutor.

20180802 152704

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar