2

Grönsakspaj med pesto utan spannmål och mjölk

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 18.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Denna grönsakspaj med pesto helt fri från spannmål och mjölk är något av det godaste jag ätit på länge! Receptet hittade jag på paleoskafferiet, men ändrade om lite på fyllningen. Denna ska ni prova!

20180916 112443

Grönsakspaj med pesto 

Botten 

3 dl mandelmjöl (går säkert att ersätta med annat mjöl om man är allergisk mot mandel, t.ex. glutenfri havremjöl)

1 msk psyllium

1 tsk havssalt

1 msk kokosolja med neutral smak

1 ägg (kan säkert ersättas med 1 msk kokosolja)

Pesto

två nävar spenat

Några blad basilika

2 vitlöksklyftor

1 dl rostade solroskärnor

1 dl olivolja

salt och peppar, citronsaft

Fyllning

Grönsaker efter smak.

Jag använde 1 purjolök, 1 zuccini, 1 bifftomat, 2 små paprikor, 1 rödlök

olivolja, flingsalt, oregano

Börja med att mixa samman pajdegen och tryck ut i en form. Nagga degen och förgrädda i ca 10 minuter i 180 grader (varmlufts ugn).

Gör peston. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och mixa samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. 

Ta ut den förgräddade pajskalet som fått färg och bred ut peston.

Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg över peston. Häll över olivolja och strö på flingsalt av god kvalitet och oregano. Grädda i 150 grader tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg. Jag hade den inne ungefär 40 minuter. Låt stå en liten stund innan du skär i pajen. 

20180915 1827350

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar