2

Djävulssylt utan vitt socker

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 20.08.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Djävulssylt är ett gott tillbehör, men innehåller oftast mycket vitt socker. Här har jag gjort en lite hälsosammare variant, sötad med färska dadlar istället. 

20180813 111826

Djävulssylt utan vitt socker

7-10 färska urkärnade dadlar (hur många du lägger beror på hur söt du vill ha den)

3 msk tomatpuré

6-7 mindre tomater

1 (gul) paprika

2 röda lökar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 chili (beror på hur starkt du vill ha det)

0,75 äppelcidervinäger

salt

ingefära

citronjuice

Börja med att lägga paprikan i ugnen på 150 grader tills den blir så mjuk så du kan dra av skalet. Skär i bitar och lägg i en kastrull. Skålla tomterna i kokande vatten 30 sekunder så du kan dra av skalet. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på låg värme en stund. Då allt kokat ihop lite så kan du mixa det med en stavmixer, och låta koka lite till. Smaka av med citronjuice.

Förvara i kylskåp i en ren burk.

 

 20180813 145839

 

Kommentarer

  • Susanna 02/09/2018 12:31pm (3 månader sen)

    Tack för receptet. Tror du man kan frysa ner? Vad är hållbarheten i kylskåp?

    • Anna-Sara Sidbäck 05/09/2018 10:15am (2 månader sen)

      Hej!
      Jag har inte provat frysa ner så jag vet faktiskt inte. Kan ju vara att den blir lite vattnig då man tinar upp eventuellt. Men Skillnadens snålröra fryser hon ju nog ner så varför inte?

      Hos oss så har jag bara kokat typ en sats åt gången och den har blivit uppäten på ca en vecka, så kan tyvärr inte svara på det heller, Men eftersom det inte innehåller några tillsatsämnen så skulle jag ju gissa på ca en veckas hållbarhet.

Skriv en kommentar