2

Chokladbrownie utan gluten, mjölk och socker

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 12.06.2018 | 0 Kommentarer

Är du chokladsugen men inte vill eller kan äta gluten, komjölk eller vitt socker så kommer här ett tips! En liten bit av denna kaka stillar nog de flestas sötsug vill jag lova. Den är dessutom väldigt lätt att baka.

20180607 141203

Chokladbrownie utan gluten, komjölk och vitt socker

250 g torkade dadlar

1 dl valfri mjölk (jag har använt mandeldryck eller gf havredryck)

2 msk kokosolja med neutral smak

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk ceylon kanel

3 msk kakao

en nypa salt

1 rumsvarmt ekologiskt ägg

0,5 dl valfritt mjöl (jag har använt gf havremjöl eller mandelmjöl)

Glasyr

2 msk agavesirap/honung

2 msk kokosolja med neutral smak

Några bitar kakaomassa

2 msk kakao

Börja med att koka upp vatten och blötlägg dadlarna en kort stund så de går att mixa. Töm av vattnet, och mixa dadlar, mjölk, kokosolja, vaniljpulver, kanel, salt och kakao till en jämn smet. Blanda sedan i ett rumsvarmt ägg och slutligen mjölet. 

Grädda i ugnen i 150 grader tills ytan på kakan känns stelnad. Tiden varierar ju från ugn till ugn så du bör hålla koll på kakan! Jag hade min inne ca 30 minuter. Jag gräddade min kaka i en brödform klädd med bakplåtspapper.

När du tagit ut kakan så gör du glasyren. Smält kokosolja och kakaomassa och blanda i agavesirap/honung och kakao. Smaksätt ev med mintessans, vaniljpulver, lakritspulver mm. 

Häll glasyren över kakan och låt svalna i kylskåp flera timmar, gärna över natten. Här nedan serverad med jordgubbs nicecream.

20180610 151929

20180607 141211

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar