2

Brownie­bitar­/bollar

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 22.07.2018 | 0 Kommentarer

Lite glesare med inlägg här just nu, ber om ursäkt för det! Sol och sommarlovslediga barn gör att tiden för att uppdatera bloggen blir mindre. Men många nya recept och ideér har jag så vi ska hoppas på nya tag i höst.

20180722 073651

Browniebollar/bitar (ca 20 st)

1 dl linfrön/krossade linfrön

1 dl mandelmjöl/havremjöl/hasselnötsmjöl

4 msk eko kakao

1 msk kokosolja

250 torkade dadlar

1 tsk vaniljpulver

+

ev några rutor mörk choklad 

Börja med att koka upp lite vatten, lägg i dadlarna som hastigast i det kokheta vattnet så de går lättare att mixa. Mixa sedan samman alla ingredienser till en slät massa och gör bollar eller tryck ut massan i en form. 

Riv några bitar mörk choklad och rulla bollarna i det. Pga det tropiska klimat vi har just nu smälte min choklad och resultatet ser inte så snyggt ut. Men smaken är det inget fel på!

Om du gör bitar så kan du smälta chokladen helt tillsammans med lite kokosolja och hälla över.

20180719 220452

20180722 073639

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar