feeding the body mind and soul

Toast med svamp, rödlök, syrade morötter & koriander

Skrivet av Linda Vestman 16.08.2018 | 0 Kommentarer

"Relax. My darling, unwind. Be patient and stay alert. You're coming home. To yourself."

 

Toast med svamp, rödlök, syrade morötter & koriander

thumbnail 96

Toast? Oh yes! Denna simpla, men ack så makalöst goda toast passar perfekt till helgens brunch. Att något så enkelt som kastanjechampinjoner, rödlök, färsk vitlök, babyspenat och massvis med koriander kan vara så gott. Och mjölksyrade morötter? Ja gott och hälsosamt för både mage och immunförsvar. jag köpte en burk med färdigt syrade morötter, men borde kanske prova att göra det själv - det må ta lite tid men är inte komplicerat.

Ha en fin torsdag!

Kram,

Linda 

 

Du behöver:

Glutenfritt bröd

ca. 100 g svamp (jag använde kastanjechampinjon)

1 rödlök

1 färsk vitlöksklyfta

Två nävar baby spenat

Färsk koriander

Himalaya salt & peppar

Chiliflakes

Vitlökspulver

+ hummus, avokado & mjölksyrade morötter

Gör så här:

1. Hacka rödlök och skär svampen i skivor. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek rödlök och svamp tills de får en fin gyllenbrun färg. Tillsätt babyspenat och kryddorna. Stek ett par minuter på svag värme. 

2. Rosta brödet och bred sedan på ett lager hummus eller mosad avokado. Ät med svampröran och mjölksyrade morötter. Dekorera med ännu mer färsk koriander. 

thumbnail 97

thumbnail 94

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar