feeding the body mind and soul

Spirulina smoothie med hasselnöt och aprikosmüsli

Skrivet av Linda Vestman 12.02.2018 | 0 Kommentarer

"It is up to you to see the beauty of everyday things."

 

Godmorgon! Då man inte har ett vanligt 9-17 jobb så kan man passa på att njuta av frukosten en timme extra en helt vanlig måndag som denna. Skönt. Kan man kalla det vardagslyx?

Gröna smoothies är minsann en klar favorit på frukostbordet. Det är inte bara smaken som lockar utan även färgen. Denna goding slinker lätt ner var och varannan dag här hemma. Perfekt under förkylningssäsongen eftersom ingefära har antibiotiska egenskaper som kan motverka problem med förkylning och influensa. Riv ner lite extra vettja om du börjar känna dig krasslig. 

Och varför inte toppa smoothien med hemgjord müsli gjord på bland annat hasselnötter och torkade aprikoser. Det är väldigt lätt att göra egen müsli - bara blanda ihop favorit ingredienserna och sedan låta härligheten rosta i ugnen. Och det bästa av allt? Den går att variera i det oändliga, så att den tilltalar alla smaklökar. Du slipper dessutom en massa konstigheter och raffinerat socker. 

Denna variant är inte för söt, med en diskret smak av kakao. Och det kan visst aldrig bli fel med rostade hasselnötter! Kärlek <3

 Ha en fin måndag!

 

Spirulina smoothie

thumbnail 22

Du behöver:

En halv fryst banan

1 dl fryst mango

En näve grönkål eller babyspenat

1-2 tsk spirulina

2 msk limejuice

2-3 tsk riven färsk ingefära

1-2 dl växtbaserad dryck

1/2 msk mandelsmör

 

Gör så här:

Häll ner alla ingredienser i en blender. Mixa på hög hastighet tills krämig och slät. Häll upp i en skål eller två mindre glas. Toppa med hemgjord müsli och bär. 

 

Hasselnöt och aprikos müsli

thumbnail 24

Du behöver:

7 dl glutenfria havregryn

1 dl solrosfrön

1.5 dl pumpafrön

0.5 dl kokosflingor

150 g torkade aprikoser

200 g hasselnötter

3 msk kakaopulver

2 msk kokosolja

2 msk lönnsirap

Valfri smaksättning: Kardemumma, kanel eller vaniljpulver.

 

Gör så här:

Ställ ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom torkade aprikoser i en stor skål. Smält kokosolja i en kastrull och tillsätt lönnsirap och valfri krydda. Rör sedan ner vätskan i skålen med de torra ingredienserna. Blanda väl och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ungen och kom ihåg att röra om då och då. Rosta i ca 30 minuter tills müslin fått en fin gyllene färg. Blanda ner torkade aprikoser först då müslin gräddat klart. Förvara i en glasskål med lock.

 
thumbnail 28

  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar