feeding the body mind and soul

Soppa med sötpotatis, grönkål, spenat & rosmarin

Skrivet av Linda Vestman 09.11.2018 | 0 Kommentarer

"It's not about the doing, it's about the being."

- mindfulness

 

Soppa med sötpotatis, grönkål, spenat & rosmarin 

2018 11 09 12.09.21 12

Hej fredag!

Hoppas ni mår bra.

Efter sju dagar nattjobb känner jag mig näst intill jetlaggad. Vaknar kl. 04.00 och kan gå och lägga mig kl. 18 på kvällen. Kroppen är minst sagt upp och ner. Någon som har bra tips på hur man vänder tillbaka dygnet efter nattjobb? Tips mottages med glädje :)

Denna smakfulla soppa ger iallafall välbehövlig energi. Jag har haft pippi på soppa den senaste tiden, och speciellt soppa med sötpotatis. Denna har bra med sting och extra crunch tack vare krutongerna. Riktigt god!

 

Du behöver:

3 medelstora sötpotatisar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

60 g grönkål

60 g baby spenat

200 ml havregrädde

 

saften från en halv citron

1 tsk honung

Färsk rosmarin

1 tsk cayennepeppar

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk chiliflakes

Salt & peppar. 

Gör så här:

1. Skär sötpotatisen i tärningar. Hacka lök och vitlök. 

2. Fräs sötpotatis, lök, vitlök, cayennepeppar, paprikapulver och chiliflakes i kokosolja i en kastrull.

3. Tillsätt cirka 8 dl vatten och koka på svag värme i cirka 10 minuter. Tillsätt havregrädde och koka i ytterligare 10 minuter. Mixa slät med en stavmixer. 

4. Hacka grönkålen i mindre bitar. Fräs grönkål och babyspenat i kokosolja. Blanda sedan ner i soppan. Smaka av med citronsaft, honung, rosmarin, salt & peppar.

Krutonger:

Ta valfritt bröd (jag använde glutenfritt formbröd)och skär i små fyrkantiga bitar. Hetta upp en stekpanna och stek krutongerna i kokosolja tills de får en fin gyllene färg. Strö på flingsalt. 

2018 11 09 12.10.03 12

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar