feeding the body mind and soul

Rå jordgubbs­tartelette med choklad- & hasselnöts­kräm

Skrivet av Linda Vestman 13.02.2018 | 0 Kommentarer

 

"Forget the butterflies, I feel the whole zoo when I'm with you."

 

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag, eller vändagen. Vad man än väljer att kalla den så är det iallafall en dag fylld av kärlek. 

Kärlek ska vi trots allt visa 365 dagar om året, men ibland behöver vi kanske en liten påminnelse. En spark i baken. Då kan det vara bra med dagar som denna. Visa kärlek till dig själv, din omgivning, nära och kära, grannen och främlingen på bussen. Djuren och miljön. Alla är vi värda kärlek och omtanke. Varje. Dag.

Den här lilla vackra rå "bakelsen" är löjligt enkel att trolla fram. Endast fyra ingredienser, men smakar desto mer. En perfekt liten kombination blir det av att mixa macadamianötter, söta dadlar, syrlig citron och vanilj. Åh yes, det är en 'match made in cake heaven.' Att baka med färska medjool dadlar och macadamianötter känns lite extra lyxigt och passar fin fint på kärlekens dag. 

Jag är extremt glad över att ha hittat en vegansk choklad & hasselnötskräm, är nämligen väldigt svag för nutella. Den dag jag har en tillräckligt kraftig mixer ska jag försöka mig på att göra en egen variant, men tills dess så får det lov att bli en från butiken.

Sköt om er!

Kram,

Linda

 

Rå jordgubbstartelett med choklad- & hasselnötskräm

DSC04801

Du behöver:

10-15 stycken färska medjool dadlar

100-150 g macadamianötter

0.5 tsk vaniljpulver

Saften från en pressad citron

Garnering:

Choklad & hasselnötskräm 

Jordgubbar eller valfria bär

 

Så här gör du:

Sätt nötterna i en blender och mixa ett par sekunder till ett mjöl, det får gärna vara kvar lite mindre nötbitar för extra crunch. Kärna ur dadlarna och mixa samman med nötterna. Smaksätt med vaniljpulver och citronsaft. Forma till fyrkantiga bitar i valfri storlek. Dekorera med choklad & hasselnötskräm samt valfria bär. Förvara i kylen i ett par timmar innan servering. Löjligt enkelt. Löjligt gott.

DSC04803

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar