Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter
"What is not done for the sake of others is not worth doing."
- Unknown
Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter
Trevlig självständighets dag!
Här kommer ett recept på en smakfull och väldigt fräsch quinoa bowl fylld med näring i form av broccoli, pak choi, paprika, vitlök, champinjoner och hasselnötter. Dessa mörka vintertider kan det vara klokt att ge kroppen extra mycket vitaminer genom att fylla tallriken med olika färger: #eattherainbow
I dag är det en sån dag då jag känner - "jag behöver grönsaker". Då är det en bra idé att rensa kylen på varor och hacka ner dem i en stor wokpanna. Slutresultatet var precis det jag behövde, och gott blev det med lite extra crunch från de rostade hasselnötterna. Testa du också!
Ha en fin dag!
Du behöver: (ca. 2 portioner)
Quinoa
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g broccoli
150 g pak choi
150 g bruna champinjoner
En näve färsk koriander
Tamari sås
Himalaya salt & svartpeppar
40 g rostade hasselnötter
Svarta eller vita sesamfrön
Gör så här:
1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
2. Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp en wokpanna med kokosolja och fräs lök och vitlök i ett par sekunder.
3. Tillsätt sedan de grovhackade grönsakerna (paprika, broccoli, pak choi, champinjoner) och fräs i ytterligare några minuter.
4. Blanda ner kokt quinoa och rör om. Tillsätt grovhackad färsk koriander, tamari sås och rostade hasselnötter.
5. Smaka av med himalaya salt & svartpeppar.
6. Strö över sesamfrön.
Grattis Finland!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar