feeding the body mind and soul

Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter

Skrivet av Linda Vestman 06.12.2018 | 0 Kommentarer

"What is not done for the sake of others is not worth doing."

- Unknown

 

Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter

2018 12 06 01.11.48 1

Trevlig självständighets dag!

Här kommer ett recept på en smakfull och väldigt fräsch quinoa bowl fylld med näring i form av broccoli, pak choi, paprika, vitlök, champinjoner och hasselnötter. Dessa mörka vintertider kan det vara klokt att ge kroppen extra mycket vitaminer genom att fylla tallriken med olika färger: #eattherainbow

I dag är det en sån dag då jag känner - "jag behöver grönsaker". Då är det en bra idé att rensa kylen på varor och hacka ner dem i en stor wokpanna. Slutresultatet var precis det jag behövde, och gott blev det med lite extra crunch från de rostade hasselnötterna. Testa du också!

Ha en fin dag!

Du behöver: (ca. 2 portioner)

Quinoa

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

100 g broccoli

150 g pak choi

150 g bruna champinjoner

En näve färsk koriander

Tamari sås

Himalaya salt & svartpeppar

40 g rostade hasselnötter

Svarta eller vita sesamfrön

Gör så här:

1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.

2. Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp en wokpanna med kokosolja och fräs lök och vitlök i ett par sekunder.

3. Tillsätt sedan de grovhackade grönsakerna (paprika, broccoli, pak choi, champinjoner) och fräs i ytterligare några minuter. 

4. Blanda ner kokt quinoa och rör om. Tillsätt grovhackad färsk koriander, tamari sås och rostade hasselnötter.

5. Smaka av med himalaya salt & svartpeppar.

6. Strö över sesamfrön.  

2018 12 06 01.12.41 1

Grattis Finland!

FB IMG 1483616467643

dsc3901

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar