feeding the body mind and soul

Brownies

Skrivet av Linda Vestman 05.11.2018 | 0 Kommentarer

"Dear November,
surrendering to your darkness,
knowing, your blissful, bright light
peacefully resting within."

 

Brownies

Screenshot 20181105 030420 2

Till alla chocolate lovers; här kommer ett recept på brownies med en riktigt fyllig chokladsmak. Jag har bakat dem x-antal gånger och har aldrig blivit besviken. Glutenfria och veganska (ifall du väljer en mjölkfri choklad). De smakar bäst en aning varma tillsammans med glass. Två tummar upp! 

Och hoppas du får en fin måndag. Perfekt start på denna vecka, eller hur? - brownies med fyllig chokladsmak... ;) Allt för att pigga upp oss i novemberrusket. 

Kram,

Linda

 

Du behöver: (ca. 16-18 bitar)

200 g mörk choklad (t.ex. Lindt 70 %)

5-6 msk kokosolja

2.5 dl mandelmjölk

3 dl glutenfritt havremjöl / rismjöl

1 tsk bakpulver

2 dl kokossocker

1 tsk äkta vaniljpulver

1 krm havssalt

+ valnötter / pecannötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en fyrkantig kakform (ca 20 cm) med kokosolja.

2. Smält kokosolja i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt 150 g, rör om och låt chokladen smälta.

3. Blanda mjöl, bakpulver, kokossocker, vaniljpulver och havssalt i en stor skål. Tillsätt sedan den smälta chokladen och mandelmjölk. Blanda väl.

4. Hacka nötterna och resterande av chokladen (50 g) i mindre bitar och blanda ner i kaksmeten. 

5. Häll smeten i kakformen, dekorera med en handfull nötter och grädda i mitten av ugnen ca. 20-25 minuter. 

6. Ät med havre- eller risglass. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar