feeding the body mind and soul

Bananplättar med hasselnötsmjöl

Skrivet av Linda Vestman 14.03.2018 | 0 Kommentarer

"Feed your soul. Have pancakes."

 

 

Bananplättar med hasselnötsmjöl

2016 09 17 12 07 01 2

Som jag berättat tidigare är jag en riktig frukostnörd. Älskar frukostmat i alla de former. Tidigare var bananplättar någonting jag åt var och varannan dag. Goda och extremt lätta att göra. En återkommande frukostfavorit! Jag har testat på lite olika varianter, men att tillsätta hasselnötsmjöl är nog favoriten; bananplättarna blir extra krispiga, speciellt då man steker i kokosolja. Hoppas du gillar dem lika mycket som jag. 

Ha en fin dag!

Kram,

Linda

 

Du behöver:

1 mosad banan

1 ägg

0.5 dl hasselnötsmjöl (eller havremjöl)

1/2 tsk bakpulver

En skvätt växtbaserad mjölk (ca 0.5 dl)

Ett kryddmått salt

Smaksätt med kardemumma, kanel och vaniljpulver

 

Gör så här:

Mosa bananen i en skål. Blanda sedan ner ägg, mjöl, bakpulver och mjölk till en smet, gärna med stavmixer. Tillsätt salt, kardemumma, kanel och vaniljpulver. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek till små runda plättar tills gyllenbruna. Ät med bär, sojayoghurt, kokossocker och pressad limesaft.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar