Header Hallonochpraliner

Spaghetti Vongole

Skrivet av Hallon och Praliner 31.03.2017 | 0 Kommentarer

Pasta Vongole är en gemensam favoriträtt. Den går dessutom både snabbt och enkelt att fixa ihop. Vi föredrar att göra vår pasta vongole utan tomat.

 

vongole1

För 6 portioner pasta vongole behöver du:

Pasta för 6 personer

2 askar frysta vongolemusslor (hjärtmusslor) Om ni hittar färska musslor rekommenderar vi det! Denna gång hade vi inte den turen och fick göra rätten med frysta.

2 finhackade schalottenlökar

2 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad chili

1 kruka finhackad persilja

3 dl vitt vin

Rivet skal av 1 citron

Salt och svartpeppar

Tina musslorna enligt anvisningarna på förpackningen.

Börja sen med att koka pasta för sex personer. Koka pastan två minuter mindre än kokanvisningarna på pastapaketet.

Stek schalottenlök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk och glansig.Vänd ner halva mängden persilja. Slå på vinet och låt det reducera i  ungefär tre minuter.

Häll musslorna i stekpanna och lägg på ett lock. Låt koka i 3-4 minuter. Rör sen ner citronskalet och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner den avrunna pastan och vänd runt i stekpannan i en minut. Strö över resten av persiljan och servera direkt!

vongole3

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar