Header Hallonochpraliner

Surdegssmörgås med parma och getost

Skrivet av Hallon & Praliner 12.09.2018

Vi återkommer ofta till den klassiska smakkombinationen parma, getost och pinjenötter i vår matlagning. Här fick de ingredienserna toppa våra goda lunchsmörgåsar.

Surdegssmorgasar

 

Du behöver:
Surdegsbröd
Parmaskinka
Getost
Pinjenötter
Ruccola

Börja med att skiva brödet och lägg brödskivorna på en ugnsplåt. Lägg en skiva getost på varje brödskiva. Grädda i ugnen på 225 grader tills getosten blir mjuk och bredbar.

Bred ut getosten över hela brödskivan, salta och peppra. Toppa bröden med parma och rostade pinjenötter. Och till sist lite ruccola för extra pepprighet.

Surdegssmorgas parma2


Surdegssmörgås med halloumi och picklad rödlök

Skrivet av Hallon & Praliner 11.09.2018

Kategorier:

Om du är sugen på att fixa en riktigt lyxig och god smörgås är det denna du skall testa! Det sega och lite syrliga surdegsbrödet ihop med krämig avokado, salt och knaprig halloumiost och picklad rödlök ger dig en riktig höjdarsmörgås. Och för att tillsätta ännu lite smak så toppa gärna med färsk koriander. Gillar du inte koriander så funkar också bladpersilja.

Surdegssmorgas halloumi1

För att göra dessa läckra smörgåsar så behöver du:
Surdegsbröd
Avokado
Picklad rödlök
Halloumiost
Koriander
Salt och svartpeppar

Mängden ingredienser anpassar du efter hur många smörgåsar du tänker göra.

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva surdegsbrödet i lagom tjocka skivor. Rosta brödet lätt i ugnen ca 5-7 minuter.

Skiva halloumiosten i tunna skivor och stek den knaprig i stekpanna.

Mosa avokado.

På de varma brödskivorna brer du sen ut ett lager mosad avokado. Salta och peppra lite lätt. Toppa smörgåsen med halloumiost, picklad rödlök och koriander.

Klart! Hoppas du också skall tycka dessa är lika goda som vi gjorde!