Header Hallonochpraliner

Smördegssnitt med grönkål, soltorkad tomat och fetaost

Skrivet av Hallon & Praliner 31.10.2017 | 0 Kommentarer

Ett gott salt tilltugg på afternoon tea- eller buffébordet.

För 20 snittar behöver du:
5 st. smördegsplattor
Philadelphiaost
Grönkål
Soltorkad tomat
Fetaost
Svartpeppar
1 ägg


Gör så här:
Riv grönkålen och lägg den i kokande vatten i ca. 2 minuter. Häll sedan bort vattnet. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor
Låt smördegsplattorna tina en aning och skär sedan plattorna i två delar så att du får kvadrater. Skär även en liten svagt med kniven runt kvadraterna ca. 2 cm från kanten. Fyll området innanför den skurna linjen. Börja med att bred lite philadelphiaost i bottnen. Fyll sedan med grönkål, smulad fetaost och soltorkad tomat. Peppra över med svartpeppar. Vispa ett ägg och pensla den yttersta kanten runt alla snittar. Grädda i ugnen tills smördegen fått lite färg, 10-15 min på 220 grader. 

scones5scones8

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar