Header Hallonochpraliner

Pitachips med pistage- och granatäpple­­dipp

Skrivet av Hallon & Praliner 10.05.2017 | 0 Kommentarer

Vill man ha lite gott att tugga på innan maten är dessa pitachips som man doppar i en sås med pistagenötter och granatäpple ett gott alternativ!

Pitachips görs enkelt med färdigköpta pitabröd. Köpis pitabröd brukar vara ganska torra och trista men att grädda dem knapriga i ugn i form av chips funkar jättebra! Börja med att dela pitabröden i halvor och skär sedan bröden i små trianglar. Bred ut pitatrianglarna på en ugnsplåt och pensla med lite olja. Strö över lite salt. Grädda på 200 grader i 5-7 minuter. Håll koll på bröden, det går snabbt att de bränns.

Dippsåsen görs sen av:

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

2 msk rostade sesamfrö

1 ordentlig näve finhackade pistagenötter

½ granatäpple (kärnorna)

2 tsk sumak

Salt och peppar

Låt gärna yoghurten rinna av några timmar i en finmaskig sil eller i ett kaffefilter. Blanda sen samman alla ingredienserna till dippsåsen. 

Dipp2

Forratt1

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar