Header Hallonochpraliner

Mezeinspirerad platta

Skrivet av Hallon & Praliner 17.03.2019 | 0 Kommentarer

Den här typen av förrätt är perfekt att servera nu när vi har bebisar med på våra middagar. Av den här förrätten kan man plocka lite vartefter man springer efter sin bebis eller samtidigt som man matar bebis :).

Nä, men att servera lite plockmat som förrätt tycker vi är trevligt. Vi äter gärna småplock och tapas, och tycker att det är både gott och ett trevligt sätt att äta middag på. Så i går åt vi en mezeinspirerad platta till förrätt.

På plattan hade vi:

Pitachips

Morötter

Gurka

Varm fetadipp

Hummus

Marinerade kronärtskockor

Oliver

Så här gör du pitachips av 4 pitabröd:

Börja med att dela pitabröden i halvor och skär sedan bröden i små trianglar. Bred ut pitatrianglarna på en ugnsplåt och pensla med lite olja. Strö över lite salt. Grädda på 200 grader i 5-7 minuter. Håll koll på bröden, det går snabbt att de bränns.

Så här gör du marinerade kronärtskockor:

Blanda en burk avrunna kronärtskockshjärtan med en halv deciliter olivolja, rivet skal av en citron, en näve finhackad persilja och salt och svartpeppar. Låt gärna marinera några timmar innan servering.

Så här gör du varm fetadipp:

Mixa ihop 200 gram fetaost med 200 gram philadelphiaost och en halv deciliter grekisk yoghurt. Blanda ner tre pressade vitlöksklyftor, saft av en halv citron, salt och svartpeppar. Mixa till en slät massa. Lägg dippen i en ugnsfast form med lock. Grädda dippen i 20 minuter på 180 grader. Servera medan den är varm.

Så här gör du hummus:

Mixa först fyra matskedar tahini ordentligt. Tillsätt sen 500 gram avrunna kikärter och mixa en god stund. Tillsätt sen saften av en till två citroner och två krossade vitlöksklyftor. Mixa igen så att allt blandas. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

IMG 7888IMG 7885

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar