Header Hallonochpraliner

Krusbärssylt med en hint av konjak

Skrivet av Hallon & Praliner 03.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Har du ännu krusbär kvar på dina buskar och undrar vad du skall göra av dem? Den här enkla marmeladen med en hint av konjak passar mycket bra ihop med ost. Enkel att laga är den också. Det är endast plockandet och rensandet av bären som tar lite tid.

 Krusbarssylt konjak1

Du behöver:
1 liter krusbär
1 dl vatten
3 dl socker (4 dl om du gillar sylt åt det sötare hållet)
3 cl konjak

Börja med att rensa och skölja bären. Sen mosar du dem lite lätt i en kastrull och häller i vatten. Koka upp och låt koka i 15 minuter. Tillsätt socker och konjak och låt sjuda i 10-15 minuter tills sylten har tjocknat något. Om du vill ha en slät sylt så ge den en omgång med stavmixern.

Häll upp sylten på rengjorda och sterila burkar.

Klart! Nu har du en god sylt att plocka fram till hösten och vinterns ostbrickor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar