Header Hallonochpraliner

Parfait med blåbär och lime

Skrivet av Hallon & Praliner 11.01.2018

Parfait är en snabblagad, god och fräsch efterrätt som är lätt att variera enligt de bär och frukter som man råkar ha hemma. Dessutom går den bra att göra i förväg och bara ta fram den från frysen i slutet på middagen. Denna gång smaksatte vi vår parfait med blåbär och lime.

Detta behöver du:
4 dl grädde
4 äggulor
1 dl socker
2 dl blåbär
2 st lime

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och vänd ned den i smeten. Blanda i blåbären och cesten av två limefrukter. Fyll en form och frys den i minst 5 timmar. Ta fram parfaiten ur frysen ca 20 min innan det är dags att äta den. För att lättare få den att lossna från formen kan man doppa den snabbt i hett vatten. Dekorera med bär.

cheesecake1


Sliders med kräft- och räkröra

Skrivet av Hallon & Praliner 11.05.2017 | 1 kommentar(er)

Lyxiga sliders eller burgare med en god röra gjord på kräftstjärtar och räkor. 

För 6 st. sliders behöver du:
180 gram räkor
1 burk kräftstjärtar i lag
1 dl majonnäs
2 stjälkar selleri
0,5 knippe färsk dill
0,5 citron
Salt och peppar

Salladsblad
6 st. briochebröd

Gör så här:
Tina räkorna och låt kräftstjärna rinna av ordentligt i en sil. Finhacka selleri och dill. Blanda ihop räkor, kräftstjärtar, majonnäs, dill, selleri och pressa i saften av en halv citron. Smaka av med salt och peppar.

Gratinera bröden i ugnen i några minuter så att de blir lagom krispiga. Fyll bröden med sallad och kräft- och räkröran. 

Ät och njut!


Sliders3
Sliders4

Sliders1