Header Hallonochpraliner

En lista och ett middagstips

Skrivet av Hallon & Praliner 11.03.2019 | 0 Kommentarer

Här kommer vår blogglista på temat töm kylskåpet/frysen:

Tre varor vi alltid har i frysen:

  • Räkor
  • Bär (tack vare snälla familjemedlemmar som plockar och fyller våra frysar med bär!)
  • Gah! vad svårt det var att komma på en tredje punkt. Men något protein kanske som kött, fisk eller kyckling. Alltid bra att ha i frysen.


Tre varor vi alltid har i kylskåpet:

  • Ostar. Till exempel halloumi, feta, brie etc. Gott till matlagning eller till ost och chark.
  • Ägg hittar man säkert alltid i våra kylskåp. Kan ju användas på så många olika sätt.
  • Yoghurt. Bra till både frukost och kalla såser.


Tre varor vi alltid har i skafferiet:

  • Bönor
  • Linser
  • Krossad tomat

Av bönor, linser och krossad tomat kan man göra så många olika rätter. Grytor, soppor, pastasåser etc. Så dessa råvaror är alltid bra att ha hemma


Så här förhindrar vi matsvinn:

Se gårdagens inlägg!


Maträtt du kan göra med en kylskåpstömning:

Den här enkla rätten är så bra att svänga ihop om man har grönsaker som börjar se lite trötta ut! Ta alla grönsaker du hittar i kylskåpet. I dag fanns det potatis, morötter, batat, rödbeta, paprika och blomkål. Skala och hacka/skiva grönsakerna och bred ut dem på en ugnsplåt. Salta och peppra. Ringla över olivolja. Grädda på 225 grader tills grönsakerna är mjuka. Idag fanns det också en liten bit salami som behövde användas upp och en halv förpackning fetaost i kylskåpet. Så när grönsakerna nästan var klara så  strödde vi på hackad salami och smulade över fetaost och gräddade sen allt en liten stund till. Detta serverades sen med en kall sås gjord på creme fraiche, hackad persilja, chilisås, vitlök, salt och peppar.

IMG 7836

Färggrant och fint!

IMG 7847

Inte längre så estetiskt, men så gott!

r inspirationen tryter - lagar vi:

Då blir det nog någon form av pasta, eller kanske grönsakssoppa.


En lyxvara vi unnar oss:

Skaldjur!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar