Header Hallonochpraliner

Drink med hallon- och blodgrape­sorbet

Skrivet av Hallon & Praliner 23.02.2018 | 0 Kommentarer

Här en drink med en kula sorbet som toppats med Prosecco. Den här drinken fungerar bra att servera istället för en efterrätt och sorbeten går också bra att servera som den är utan Proseccon.

För ca 0,5 liter sorbet:
3 dl vatten
2 dl socker
0,5 gelatinblad
1,5 dl färskpressad saft av blodgrape
ca 100 gram frysta hallon

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp socker, hallon och vatten och låt det koka i 3 minuter. Sila bort hallonen och låt svalna någon minut. Vispa ner gelatinbladet och låt vätskan kallna. Häll i blodgrape och kör sorbeten i glassmaskin i ca 30 minuter. Servera genast eller frys den tills det är dags att servera.

drink4drink3

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar