Header Hallonochpraliner

Carnitas

Skrivet av Hallon & Praliner 14.11.2017 | 0 Kommentarer

Vill man lyxa till sin fredagstacos ordentligt så skall man ta sig lite extra tid att koka carnitas. Detta recept kommer från Jonas Crambys bok Texmex från grunden. Dagen innan tillredning bör du sätta köttet i marinad så att det hinner dra sig ordentligt.

Börja med att göra denna Fuego spice mix kryddblandning:

Du behöver:
3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
1 msk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk salt

Förvara kryddblandningen i en glasburk så är det bara att plocka fram den när du gör tex mex.

Du behöver också:
1 kg grisnacke
1 apelsin, saften
1 lime, saften
1 msk soja
5 vitlöksklyftor
½ liter coca cola

Börja med att skära köttet i små bitar. Blanda köttet med 3 msk fuego spice mix kryddblandning, saften av apelsinen, saften av lime, soja och de hackade vitlöksklyftorna.

Låt marinera över natten.

När det är dags att koka så häller du av marinaden (obs! spara den) och sen bryner du köttet och lägger det i en gryta. Häll på marinaden och fyll på med cola så att det täcker köttet. Låt småkoka i 2 timmar. Vartefter colan kokar bort under tiden så fyller du på med mera tills du använt upp ett halvt liter. När två timmar har gått kan du dra köttet med en gaffel.

Servera i tortillabröd eller med nachos och valfria tillbehör!

carnitas5

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar