Header Hallonochpraliner

Bullar fyllda med äpple och dulce de leche

Skrivet av Hallon & Praliner 19.09.2018 | 0 Kommentarer

Idag bjuder vi på receptet på dessa små försvinnande goda bullarna med äpple och dulce de leche. Omöjligt att bara ta en!

DSC 0723 Fotor

Utgångspunkten är den här fantastiska kalljästa vetedegen:

2,5 dl kall mjölk
2,5 dl kallt vatten
50 g jäst
1 msk mald kardemumma
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Till fyllningen behöver du:
ca 4 äppel och en burk dulce de leche

Gör så här:
Börja med att skala och tärna äpplena i små bitar. Koka dem mjuka i lite vatten. Ställ åt sidan och låt kallna.

Degen gör du så här:

Häll mjölk och vatten i en bunke. Smula ner jästen och rör ordentligt tills jästen har löst sig. Blanda sen ner kardemumma, socker, vaniljsocker och salt.

Arbeta till sist ner mjölet, lite i taget tills du får en smidig deg. Arbeta gärna degen i åtminstone 15 minuter. Vi använder oss av hushållsassistent för att arbeta vetedegar.

Kavla ut degen till en rektangel och stansa ut små rundlar. Fyll rundlarna med lite äppel och dulce de leche. Vik ihop till ett litet knyte och lägg bullen med skarven neråt på ett bakplåtspapper.

Låt bullarna sen jäsa i två timmar innan du gräddar dem på 225 grader i 8-10 minute (beroende på hur stora knyten du gör)

Doppa sen bullarna först i smält smör och sen i en blandning av socker och kanel.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar