Header Hallonochpraliner

Ännu några tapastips!

Skrivet av Hallon & Praliner 29.09.2018 | 0 Kommentarer

Vi brukar fylla ut vårt tapasbord med lite smått och gott. Och den här gången blev det bland annat lite serranoskinka, ugnsbakad brieost, heta räkor och tryffelchips. Så gott, så gott!

Nu fastnade inte räkorna och brieosten på bild den här gången men här kommer beskrivning på hur du fixar ihop båda rätterna.

Ugnsbakad brieost gör du enkelt genom att lägga en hel bit brieost i en ugnssäker form, dra på lite salt och svartpeppar. Ringla över honung och om du vill kan du strö på lite nötter. Grädda sen osten på 220 grader i kanske en tio minuter. Osten skall bli mjuk utan att rinna ut.

Heta räkor är något vi ofta brukar svänga ihop när det vankas tapas. Tyvärr är det inget exakt recept efter som det är något vi brukar svänga ihop lite på måfå. Men ta en påse räkor (tinade). Blanda räkorna med olivolja, salt, svartpeppar, hackad persilja och några matskedar chilisås. Blanda runt och lägg räkorna i en form som tål ugn. Grädde räkorna i 220 grader i en tio minuter. Servera med ett gott bröd.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar