Pinja2

Morotscupcaces

Skrivet av Pinja Nylund 10.03.2018 | 0 Kommentarer

Här är en av mina favorit bakverk som är lätta att laga. Denna gång lagade jag lite blodapelsinsaft i frostingen och det gav en trevlig smak. 

 IMG 20180304 171204

Dethär behöver du:

 

Cupcake:

1 dl riven morot

1,5 dl farinsocker tätt packat

2,5 dl (havre)mjölk

1 dl rypsolja

3,5 dl vätemjöl

2 msk potatismjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel 

1/3 tsk nejlika

 

Frosting:

100g mjölkfri margarin ( jag använder mörkblå keiju)

ca 5-6 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk blodapelsinssaft

 

 

Gör såhär:

1. Lägg ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna. 

2. Mät farinsocker, havremjölk och oljan i en skål och blanda till en jämn smet.

3. Blanda torra ingredienserna i en annan skål och häll i våta smeten in i skålen med torra ingredienserna.

4. Dela upp smeten i former och grädda i ca 20 minuter.

5. När dina cupcakes har kallnat, förbereder du frostingen.  Blanda mjuka smören, socker och blodapelsinssaften till en jämn frosting med tex. en gaffel.  Beroende på hurdan konsistens du vill ha på frostingen kan du tillsätta florsocker eller blodapelsinssaft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar