Pinja2

Kolakex

Skrivet av Pinja Nylund 17.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag hör till de konstiga personer som gärna bakar men inte gillar att äta mina bakverk själv. Nu när jag är studerande har jag insett att det är bäst att baka sånt jag faktist gillar så att pengar inte går i spillo och bakverken i skräpkorgen. Så på vändagen fick jag för mig att baka mina absoluta favorit kex och dessa fick tillslut tummen upp av både han som nästan alltid är får (eller är tvungen) att äta det jag lagar samt kompisarna som kom och kollade på fotboll. 

Kanske ett kex recept att prova till helgen? 

fullsizeoutput 16a9

Det du behöver är:

100g mjölkfri margarin ( jag använder mörkblå keiju)

1 dl socker

2-3 msk ljus sirap

2 1/4 dl vetemjöl ( jag har ett par gånger testat med glutenfrimix då jag var allergisk mot väte och jag har för mig att det gick bra)

1/2 tsk soda

1,5 tsk vaniljsocker

 

Lägg på ugnen till 175 grader.

Blanda margarin, socker och sirap till en porös blandning.  Blanda de torra ingredienser med varandra och tillsätt den sedan i margarin-socker blandningen.  Då du blandat degen jämn, dela degen i 2-3 delar. Rulla delarna till längder och lägg dem på plåten.  Platta till längderna med en gaffel. Grädda längderna  i ugnen ca.  12-15 min, tills dom är gyllenbruna.  Skär längderna i passliga bitar då dem ännu är varma. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar