Pinja2

Morotscupcaces

Skrivet av Pinja Nylund 10.03.2018

Här är en av mina favorit bakverk som är lätta att laga. Denna gång lagade jag lite blodapelsinsaft i frostingen och det gav en trevlig smak. 

 IMG 20180304 171204

Dethär behöver du:

 

Cupcake:

1 dl riven morot

1,5 dl farinsocker tätt packat

2,5 dl (havre)mjölk

1 dl rypsolja

3,5 dl vätemjöl

2 msk potatismjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel 

1/3 tsk nejlika

 

Frosting:

100g mjölkfri margarin ( jag använder mörkblå keiju)

ca 5-6 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk blodapelsinssaft

 

 

Gör såhär:

1. Lägg ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna. 

2. Mät farinsocker, havremjölk och oljan i en skål och blanda till en jämn smet.

3. Blanda torra ingredienserna i en annan skål och häll i våta smeten in i skålen med torra ingredienserna.

4. Dela upp smeten i former och grädda i ca 20 minuter.

5. När dina cupcakes har kallnat, förbereder du frostingen.  Blanda mjuka smören, socker och blodapelsinssaften till en jämn frosting med tex. en gaffel.  Beroende på hurdan konsistens du vill ha på frostingen kan du tillsätta florsocker eller blodapelsinssaft.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kolakex

Skrivet av Pinja Nylund 17.02.2018

Kategorier:
Taggar:

Jag hör till de konstiga personer som gärna bakar men inte gillar att äta mina bakverk själv. Nu när jag är studerande har jag insett att det är bäst att baka sånt jag faktist gillar så att pengar inte går i spillo och bakverken i skräpkorgen. Så på vändagen fick jag för mig att baka mina absoluta favorit kex och dessa fick tillslut tummen upp av både han som nästan alltid är får (eller är tvungen) att äta det jag lagar samt kompisarna som kom och kollade på fotboll. 

Kanske ett kex recept att prova till helgen? 

fullsizeoutput 16a9

Det du behöver är:

100g mjölkfri margarin ( jag använder mörkblå keiju)

1 dl socker

2-3 msk ljus sirap

2 1/4 dl vetemjöl ( jag har ett par gånger testat med glutenfrimix då jag var allergisk mot väte och jag har för mig att det gick bra)

1/2 tsk soda

1,5 tsk vaniljsocker

 

Lägg på ugnen till 175 grader.

Blanda margarin, socker och sirap till en porös blandning.  Blanda de torra ingredienser med varandra och tillsätt den sedan i margarin-socker blandningen.  Då du blandat degen jämn, dela degen i 2-3 delar. Rulla delarna till längder och lägg dem på plåten.  Platta till längderna med en gaffel. Grädda längderna  i ugnen ca.  12-15 min, tills dom är gyllenbruna.  Skär längderna i passliga bitar då dem ännu är varma.