Munkar
Kategorier:
Hej och glada Vappen!
Här är ett recept på munkar som är mjölk, soja och ägg-fria :)
Du behöver:
5 dl havremjölk
50g jäst
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 msk kardemumma
100 g mjölkfritt margarin (jag använder mörkblå keiju)
ca 15 dl vetemjöl
Rypsolja till stekning
socker till sockring
Gör såhär:
1. Värm upp mjölken så den är fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll i mjölken.
2. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
3. Smält margarinen
4. Lägg till hälften av mjölen samt margarinen.
5. Tillsätt resten av mjölen medan du knådar.
6. Låt degen jäsa i minst 30 min. Forma sedan munkarna och låt dem jäsa en stund.
7. Fritera munkarna i olja. Var försiktig med oljan och ha locket till kastrullen nära dig.