FlowKitchen header 1260x350

Vegetarisk pizza med glutenfritt botten

Skrivet av Nathalie Aurén 23.04.2017 | 0 Kommentarer

FlowKitchen glutenfripizza

 

Hej måndag!


Oj, det var länge sedan. Eftersom jag varit semi-sjuk senaste veckan har bloggen glömts bort lite. Har haft fullt upp med att vila och så jobb däremellan. Nu börjar jag äntligen vara i skick, som tur. På torsdag åker vi till Amsterdam med familjen, jag vill ju verkligen inte vara sjuk då längre! Det ska bli så roligt att få upptäcka en ny stad, äta mycket god mat, gå i tulpanparkerna, shoppa vårkläder och bara umgås. Ska även träffa en kär vän som bor i närheten. Det blir en bra vappenhelg har jag på känn!


Hade jag varit hemma på vappen hade jag fixat till massor med picknick mat och gått ut och firat med mina vänner. Då skulle denna vegetariska pizza varit perfekt! Men kanske någon av er läsare tar och fixar till den istället. Jag får ta min picknick i Amsterdam istället, och jag klagar absolut inte. ;)


Ha en bra vecka allihopa!

// Nathalie

 

 

 


 

Vegetarisk pizza med glutenfritt botten

(2 medelstora pizzor eller 1 plåt)

Botten:
1 dl havremjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk/psyllium
1 tsk bakpulver
0,5 tsk örtsalt
3 ägg
1 dl valfri mjölk

Tomatsås:
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
500 g krossade tomater
1 msk agavesirap/honung
1 tsk örtsalt
1 krm chiliflakes eller chilipulver 
2 msk oregano

Stekt grönkål:
2 msk kokosolja
ca 200 g grönkål rivet i mindre bitar
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt

Topping:
3 stora champinjoner
1 liten gul paprika
200 g getost

 

1. Börja tomatsåsen. Fräs vitlök i kokosolja i en het stekpanna. Lägg till krossad tomat, agavesirap och kryddor. Låt puttra medan du gör pizzadegen.

2. Värm ugnen till 225°. Blanda de torra ingredienserna till bottnet. Lägg till ägg och mjölk och blanda väl. Låt stå i 5 minuter. Täck två plåtar med bakplåtspapper och fördela smeten på dem. Grädda i 10 minuter, om du har varmluftsugn gräddar du båda på samma gång, annars en åt gången.

3. Medan bottnarna gräddas steker du grönkålen i en stekpanna tillsammans med kokosolja, vitlök och örtsalt. Förbered även resten av toppingen. 

4. Ta ur pizzabottnarna ur ugnen och häll över tomatsåsen. Lägg på grönkål, paprika, champinjoner och getost. Grädda i ytterligare 10-15 minter. 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar