FlowKitchen header 1260x350

Spagetti med köttfärssås utan spagetti och köttfärssås

Skrivet av Nathalie Aurén 29.01.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

FlowKitchen Nathalie Auren zucchinipasta2

 

Hur menar jag riktigt nu, tänker du kanske?

 

Precis som rubriken säger faktiskt! Spagetti med köttfärssås, men helt utan både spagetti och köttfärssås. Receptet hittade jag i boken Food Pharmacy, som du för övrigt måste läsa om du är ens en gnutta intresserad av tarmflora, antiinflammatorisk mat och hur kosten inverkar på vårt välmående. Jag gjorde vissa ändringar i receptet, men grundidén kommer från boken. Istället för spagetti har du zucchinipasta, som du gör med en potatisskalare, grönsakssvarv eller spiralizer. Och istället för köttfärssås en smakrik gryta/sås gjord på svarta belugalinser, tomatkross, morot, babyspenat och vitlök. Mums säger jag bara! Väldigt rena smaker, inga konstigheter här inte. Har du tid låter du såsen puttra på spisen en längre tid, eller så gör du som jag och fixar ihop en lunch på lite över en halvtimme!

Enjoy!

 

FlowKitchen Nathalie Auren zucchinipasta

 

Spagetti med köttfärssås utan spagetti och köttfärssås (GF, VE)

(4 portioner)

2 dl belungalinser
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt

500 g krossade tomater
2 morötter
2 nävar babyspenat
1 msk kokosolja
1-2 tsk örtsalt
svartpeppar och lite chilipulver

2 st zucchini


1. Skölj linserna och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med saltet. 

2. Skala och riv morötterna grovt och skölj babyspenaten. Häll bort vattnet från linserna när de är mjuka, det tar ca 25 min. Lägg till de krossande tomaterna samt kokosolja i kastrullen och koka upp. Krydda med örtsalt, svartpeppar och chili. 

3. Lägg till de rivna morötterna och spenaten och låt puttra en liten stund till. Gör under tiden pasta av zucchini med en potatisskalare, grönsakssvarv eller spiralizer. 

4. Smaka av såsen med mera salt och/eller peppar. När du är nöjd stavmixar du såsen i ett par minuter för att göra den lite slätare. Majoriteten av linserna får dock forfarande vara hela för lite crunch. Servera tillsammans med zucchinipasta och lite färsk babyspenat. 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Julia 31/01/2018 8:29am (13 månader sen)

    Vilket spännande recept, låter gott! Råkade faktist beställa zucchinipasta på restaurang en gång, när menyn bara var på finska och jag inte visste vad där stod. Blev dock glatt överraskad för det var väldigt gott :D så nu är jag sugen att testa göra egen!

    • Nathalie Aurén 31/01/2018 10:08am (13 månader sen)

      Haha, det var ju tur i oturen! :) Du ska absolut testa, så enkelt att göra själv och med en god sås eller pesto till blir det jättegott :)

Skriv en kommentar