FlowKitchen header 1260x350

Låt vardagen börja med en fräsch sallad

Skrivet av Nathalie Aurén 14.08.2017 | 0 Kommentarer

FlowKitchen sommarsallad

Hej på er!


Efter en månad utan ha skrivit en enda rad här på bloggen känner jag nu att inspirationen sakta med säkert kommer tillbaka. Jag kan återigen konstatera att det här är min bästa tid, när sommaren börjar övergå till höst och det blir mörkt om kvällarna. Det är nu jag vill ta tag i saker och få rutin på vardagen igen. Kreativiteten kommer tillbaka och idéerna börjar ploppa upp. Det känns som att vakna efter någon slags dvala. Varje år är det samma sak. Sommar och ledighet är härligt och välbehövligt, men oj vad det är skönt när vardagen kommer igång igen. 


Några små punkter om nuet:

- Inspirationen i köket har äntligen kommit tillbaka, och jag vill mest äta fräscht, grönt och hälsosamt. Salladen på bilden är precis det jag dreglar över just nu!

- I dagens krönika skriver jag om att välja bort socker, vilket är exakt vad jag bestämt mig för nu. Och det känns så bra! Här kommer du till den

- På tal om min krönika. Det känns fint att jag har min egen sida, en sida som för varje vecka fylls på med texter som känns viktiga och relevanta för mig själv och förhoppningsvis också för er som läser. För er läsare är det kanske knepigt att se någon skillnad på bloggen och krönikorna, och egentligen gör det ingenting. Men tanken är att jag här på bloggen publicerar recept och skriver mera personligt, och krönikorna är mera fakta baserade texter med hälsa i fokus. Nu var det sagt, och här kommer du till min krönika sida!

- De två veckorna som jag var helt ledig och inte rörde vid datorn gjorde gott, nu känner jag mig redo att ta mig an höstens jobbprojekt. Håller bland annat på att planera två kurser i hälsosam bakning, är både ivrigt och otroligt nervös. Hade någon sagt till mig för något år sedan att jag ska hålla en kurs i bakning hade jag fått mig ett gott skratt. Men se hur livet kan ta oväntade riktningar. Mera info om kurserna kommer snart! 


Nu ska jag fortsätta jobba, och du kan ta dig en titt på "receptet" till salladen jag åt häromdagen. Den riktigt smakade nystart och inspiration tycker jag! 

// Nathalie

 


 

Fräsch sallad med mycket grönt

(inga exakta mått)

några stora salladsblad
1/2 zucchini
en bit gurka
ca 6 st körsbärstomater
1 kokt ägg
1/2 liten avokado
en liten rödlök
oliver
fetaost gjord på fårmjölk
hummus (mixa en burk kikärter med 2 msk olivolja, 1 dl vatten, 2-3 vitlöksklyftor, lite chiliflakes och 1 tsk örtsalt)


Koka ägget och gör hummusen. Skölj alla grönsaker och skiva i lämpliga bitar. Gör strimlor av zucchinin med en spiralizer. Lägg upp allting på en stor tallrik och njut av härligheten!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar