FlowKitchen header 1260x350

Kikärtstortillas med harissaquinoa och tahinisås (V) (GF)

Skrivet av Nathalie Aurén 22.08.2017 | 0 Kommentarer

FlowKitchen vegetacos2

 

Nu ska jag dela med mig något helt fantastiskt gott. 


Första gången jag gjorde denna rätt var i höstas. Jag hade hittat receptet på Saaras blogg och jag och min vän Janica bestämde oss för att testa. Det var mycket nya, spännande ingredienser och ingen av oss visste riktigt vad vi skulle förvänta oss. Skulle det ens bli gott?


Vi hade inte behövt vara oroliga.. Det visade sig att detta var den godaste vegetariska rätten jag nånsin ätit! Quinoan ser precis ut som det traditionella maletköttet, men smakar så annorlunda. Så fräscht och lätt. Jag minns att vi var helt chockade över hur det kunde vara så gott, det här måste vi bjuda alla vi känner på sa vi.


Nu gick det nästan ett halvår innan vi åt detta igen, tyvärr. Men bättre sent än aldrig. Och vi kunde återigen konstatera att det var precis lika gott den här gången också. 


Vill du ha ett alternativ till tacomiddagen ska du absolut testa det här, det är precis så gott som jag skriver. 


Ha en bra vecka!

// Nathalie

 
 

FlowKitchen vegetacos

 

Veganska & glutenfria kikärtstortillas med harissaquinoa och tahinisås

(2-3 personer)

Kikärtstortillas
2 dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
en nypa salt

Harissaquinoa
1,5 dl okokt röd quinoa
olja att steka i (jag använde olivolja)
1 dl hela mandlar
3-4 msk öljästflingor (finns att köpa i hälsokostaffärer) 
2 stora vitlöksklyftor
2-3 tsk harissa (finns i hyllan med indiskt i större matbutiker) 
1,5 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
svartpeppar

Tahinisås
1 dl naturell sojayoghurt
1,2 msk tahini (sesamsmör, finns i de flesta större matbutiker och i hälsokostaffärer)
saft från ½ citron

Annan fyllning
en ask mungbönsgroddar
en näve färsk mynta
2 dl riven rödkål
1 dl granatäppelkärnor


1. Tortilladegen: Vispa ihop kikärtsmjöl med vatten och salt. Ställ åt sidan medan du tillreder resten. 

2. Harissaqunioa: Skölj qunioa och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Pressa vitlöksklyftorna och hacka mandlarna i små bitar. Värm en stekpanna med olja och fräs sedan vitlöken en liten stund. Lägg till den färdigkokta quinoan, harissa och tomatpuré. Blanda väl och låt pannan stå på låg värme en stund. Rör sedan ner öljästflingorna och smaksätt med salt  och svartpeppar. Lägg över i en liten kastrull. 

3. Tahinisås: Blanda ingredienserna i en skål. 

4. Riv rödkålen. Gröp ur granatäppelkärnorna. 

5. Stek kikärtstortillas: Värm stekpannan med olja och häll i ett tunt lager med tortilladeg. Stek ett par minuter på båda sidorna. 

6. Fyll tortillorna och ät genast!



 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar