FlowKitchen header 1260x350

Kanelbullar utan torra kanter, bra va?

Skrivet av Nathalie Aurén 06.10.2017 | 3 Kommentarer

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar


Kanelbullar utan torra kanter, hur då tänker du?


Men visst håller du med om att det bästa med kanelbullar är det där kladdiga mittpartiet, som är mjukt och sött och smakar så härligt av kanel? 

Jag tänkte väl det. Därför blev jag alldeles till mig när detta recept dök upp i torsdags. Sannolikheten är stor att också ditt flöde på instagram och facebook svämmade över av kanelbullar Kanelbulledagen till ära. Hur många bullar blev det för dig förresten? För mig noll, men jag kompenserar det nu! Jag tycker att vi struntar i diverse dagar hit och dit och äter gott alla dagar, är du med?

Men ja, jag kunde inte stå emot frestelsen att testa, både för att jag inte ätit kanelbullar på år och dar (förra året gjorde jag dock en härlig kanelbulleglass som jag  tycker du ska pröva), och för att  det helt enkelt lät för bra för att vara sant. Kanelbullar utan torra kanter, ja tack!

Och det blev precis så gott som det låter! Härligt degigt och mycket kanel. Därför måste jag ju såklart dela med mig av detta. Jag tycker alla vi som undviker gluten och socker också behöver få riktigt goda kanelbullar sådär samma vecka som vi bombaderas av kanelbullar vart vi än vänder oss. 

Snabbt går det dessutom. Dessa bullar behövs nämligen inte in i ugnen! Lite över en halvtimme om du har tålamod att låta dem stelna lite i kylskåpet innan du hugger in. Om inte har du färdiga kanelbullar efter max 20 minuter. Bra va! Receptet kommer från denna blogg, jag gjorde dock några små ändringar.

Lova mig att du testar! 


Hur som helst, ha en riktigt skön helg!

// Nathalie

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar10


Kanelbullar utan torra kanter

(ca 15 st)

Deg:
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 nypa salt
10 färska dadlar (urkärnade)
2 msk vatten

Fyllning:
1 dl mandlar (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
10 färska dadlar (urkärnade)
3 msk vatten
1 nypa salt

1. Mixa alla ingredienser till degen i en matberedare och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Försök forma degen till en rektangel för fler och mindre bullar. 

2. Mixa sedan fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen med hjälp av bakplåtspappret, som en rulltårta, och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar och placera i små muffinsformar. Toppa med kokosflingor.

 

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar2


En fast med kletig deg ska det vara!

 

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar3

Min deg blev formad som en kvadrat, kavla istället ut den till en rektangel för att få flera, små bullar!

 

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar9


Bred ut fyllningen med en sked och rulla sedan ihop med hjälp av bakplåtspappret. Lite kladdigt kan det vara men det går ändå bra! Om du hinner ställer du rullen i kylen en stund innan du skär den i bitar. 

 

FlowKitchen Nathalie Auren kanelbullar6


Sådär! Toppa sedan med kokosflingor och NJUT!

 

 

Kommentarer

 • Marias Memoarer 06/10/2017 10:13am (17 månader sen)

  Men åh, låter hur gott som helst

  • Nathalie Aurén 09/10/2017 10:10am (17 månader sen)

   Det är VÄLDIGT gott, hoppas du testar :)

 • Nina 06/10/2017 4:52pm (17 månader sen)

  Åh, de där bullarna låter ju som en superbra idé! Lovar att prova - och så lägger jag i kardemumma också, för kardemummabullar är mina favoriter.
  Ha en fin helg!

  • Nathalie Aurén 09/10/2017 10:09am (17 månader sen)

   Härligt att du lovar pröva! Jag tror inte du blir besviken :) Kardemumma låter super, det ska jag också lägga till nästa gång! Tack för tipset :)

 • Sandra Neuman 05/10/2018 4:09pm (5 månader sen)

  Jag ska absolut prova!

  • Nathalie Aurén 12/10/2018 8:36am (4 månader sen)

   Härligt! :D

Skriv en kommentar