FlowKitchen header 1260x350

Glutenfria havreplättar med mjölkfri hallon- och kanelbulleglass

Skrivet av Nathalie Aurén 13.10.2016 | 0 Kommentarer

091016 nathalieauren plattfrukost

 

Förra helgen hade jag min vän Silina på besök och på söndagen lyxade vi till det med en riktig drömfrukost. Varma plättar med hemmagjord glass på. Kan nog vara den bästa frukosten jag ätit på väldigt länge!


Det var första gången jag gjorde plättar med havremjöl och det blev faktiskt jättebra. Smakade nästan som "riktiga" plättar. Och glassen på sen.. Ojoj. 

 

Här har du något att testa till helgen. ❤


 


 

 

HAVREPLÄTTAR 
(4 portioner)

4 dl glutenfri havremjöl
4 dl valfri mjölk
4 ägg
1,5 tsk bakpulver
1 msk honung
1 krm kardeumma
1/2 tsk salt

smör / kokosolja att steka i


Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg. Tillsätt bakpulver, honung och kardemumma. Stek till små, gyllenbruna plättar i smör eller kokosolja. Ät tillsammans med massor av glass! Eller grädde eller någon annan favorit-topping. 

 

GLASS

Bas:

4 mogna, frysta bananer (skivade i slantar innan nerfrysning)
2 dl kokosgrädde

Mixa bananslantarna till en mjuk massa. Kan vara bra att mixa hälften åt gången. Lägg till kokosgrädden och mixa lite till. Dela upp basen i två skålar. 


Hallonglass

Lägg till 2 dl frysta hallon i den ena skålen med glass. Mixa till en mjukglass liknande konsistens


Kanelbulleglass (förenklad)

1 dl madelspån
4 färska dadlar (kärnorna borttagna)
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 dl vatten

Mixa alla ingredienserna till en kletig smet. Rör ner i den andra skålen med glass-bas. 

 

Här kommer du till det "riktiga" receptet!

 

 

Kategorier:
0

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar