FlowKitchen header 1260x350

Glutenfri snickers-brownie med flingsalt

Skrivet av Nathalie Aurén 18.04.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

FlowKitchen chokladjordnotsbrownie2

 

En kladdkaka med perfekt konsistens, sådär lagom kladdig och härligt seg. 


Det saknar jag allra mest när jag äter glutenfritt. För det är nästan omöjligt att få till samma seghet när man bakar glutenfritt, åtminstone har inte jag lyckats med det.  


Tills nu!


Denna brownie måste alla chokladälskare testa, speciellt om du är som jag och saknar den där härliga kladdkakan eller brownien. Här kommer räddningen! Jag bakade den här snickers-brownien till helgen, och så åt vi den med vaniljglass och jordgubbar som efterrätt till påskmiddagen. Ojoj, vad det var gott! Jordnötssmöret ger den där segheten som jag inte hittills fått till och tillsammans med chokladen blir det en nötig, snickers-smak.

Jag hittade inspirationen på Saaras blogg, men ändrade om en hel del för att få till en egen variant. Testa ska du absolut göra!


// Nathalie 

 


Glutenfri snickers-brownie med flingsalt

1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1,25 dl kokossocker
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 dl havre- eller mandelmjölk
1,5 dl osockrad jordnötssmör
75 g mörk, mjölkfri choklad
en nypa flingsalt

1. Värm ugnen till 175°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. 
2. Rör sedan ner mjölken och till sist jordnötssmöret. Rör noga så att det blir en jämn smet. 
3. Hacka chokladen i mindre bitar. Blanda i 2/3 i smeten. 
4. Täck en liten form (ca 20x15 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Tryck ner resten av chokladbitarna och strö över flingsalt. 
5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Smakar bäst efter en natt i kylskåpet.  

 

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar