FlowKitchen header 1260x350

En somrig matlista och en liten uppdatering

Skrivet av Nathalie Aurén 07.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

WP41217 nathalieauren utflykt

 

 Hej på er ♥


Tänk att vi redan har juli. Den bästa sommaren är här. Och jag vill helst bara trycka på stopp för att känna att jag ska hinna njuta av allt som sker här och nu. Och njuter gör jag också, det har bara varit lite mycket den senaste tiden. Därav min frånvaro här på bloggen. Egentligen är det ju under sommaren man som matbloggare borde ta vara på ALLT, alla blommor, färska bär och grönsaker, och bunkra upp med härliga recept inför hösten och resten av året. Men det samma sak varje år. Inspirationen är som bortblåst, och jag har ingen som helst lust att stå i köket, och ännu mindre sitta framför dator när jag jobbat klart för dagen. Men nu, i år, tar jag det med ro. Jag vet att inspirationen kommer tillbaka sedan mot hösten. Och kanske den kommer redan imorgon, vem vet. Men jag väljer att låta det vara som det är, kanske jag behöver lite tid för att pausa och känna efter lite vad jag egentligen vill.

Jag ska jobba ännu nästa vecka, har helt tillräckligt med jobb som ska fixas innan dess, och sen. Sen tänker jag vara helt ledig i två veckor. Wohoo! Det behövs verkligen. Och högst antagligen tänker jag också ta en paus från alla sociala medier. Och det ni, det känns som ett härligt beslut. Är så less på att komma på mig själv med att ta upp telefonen i tid och otid, och sedan bara skrolla utan att egentligen se. Så den pausen kommer riktigt lägligt. Kanske jag börjar redan i helgen. Vi får se. Tar du paus från sociala medier på din semester? 

Njut av sommaren. Ta det lugnt, och planera inte in alltför mycket grejer (detta säger jag lika mycket till er som till mig själv). Du behöver inte vara överallt. Och det är okej att ligga inne och läsa en hel dag även om solen skiner ute. 

Här nedan har jag fyllt i en liten somrig matlista från Sofies blogg. 

Ha det bra, kram!

// Nathalie

 

FlowKitchen NathalieAuren supersmoothie2

 

Bästa sommarfrukosten: Smoothiebowls med massor av toppings så klart! Fräscht, snabbt och somrigt. När jag är vid villan vill jag dock äta lite (mycket) av allt, frukostarna där är typ det bästa jag vet. Förresten, HÄR kan du ta del av min smoothieguide jag publicerade för någon månad sedan!

Bästa sommarlunchen: Det viktigaste är att det går snabbt att laga, och sen ska det vara fräscht. Matiga sallader, något grillat, eller så en extra stor smoothiebowl de dagarna jag inte orkar fixa till något annat.

 

FlowKitchen sommarsalladFräscha sommarsallader med det jag råkar hitta hemma är den bästa lunchen just nu!

 

Bästa sommarrestaurangen: Hmm, det var en svår fråga. Att besöka Vohvelikahvila i Karleby åtminstone en gång per sommar har hört till nu i många år. Så kanske det får bli mitt svar. 

Bästa mellanmålet under varma dagar: Färska bär och frukter, och kanske lite choklad till ;)

 

FlowKitchen jordgubbar

 

Favorit livsmedel under sommarmånaderna: Solmogna tomater! Och allting man får plocka från trädgården eller skogen. 

Favorit drycken/drinken: Iskallt vatten eller bubbelvatten. Jag är tråkig, jag vet. Men jag är inte direkt den som dricker så mycket drinkar. Ett glas kallt vitt vin går ju i och för sig alltid hem. 

 

Flowkitchen NathalieAuren blueberrynicecream 7


Mitt bästa sommarrecept: Den HÄR chokladtårtan med färska bär, cashewkräm och kokosgrädde! Eller den HÄR sommarsalladen. Eller de HÄR snabba blåbärsglassarna. Mums!

Sommarens guilty pleasure: Definitivt den självklaraste frågan hittills. GLASS. Både nice cream (HÄR kommer du till min nice cream -guide!), hemmagjord glass och vanlig glass. Allting går. Speciellt när det är sommar. <3

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar