FlowKitchen header 1260x350

En grön smoothie som inte smakar grönt

Skrivet av Nathalie Aurén 09.06.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

FlowKitchen greensmoothie

 

Kan en grön smoothie faktiskt vara god?

 

Ja, det kan den!

Men det kan ta en tid innan man vänjer sig vid den gröna smaken. För det kan lätt bli väldigt.. grönt. Och för att bli van är det bra att ta det steg för steg. Om du har din vanliga blåbärssmoothie, släng i en näve färsk babyspenat. Eller lite grönkål. Eller frysta ärtor. Det gröna försvinner i blåbärssmaken. Snällt och obemärkt.

Det som är så bra med smoothies är att man så lätt kan gömma en massa nyttigheter i dem, utan att det överhuvudtaget behöver märkas. Som till exempel nötter, frön, oljor och för att nu tala om grönt; alla gröna blad och grönsaker. Och det är ju dom gröna grönsakerna vår kropp trycker allra mest om, och dom äter vi oftast alldeles för lite av. 

Jag har själv haft jättesvårt för gröna smoothies, det har helt enkelt inte blivit gott. Men nu har jag bestämt att jag ska börja äta mera grönt, och då blir det naturligt att sikta in mig på smoothies. Det känns lättast! Och häromdagen fick jag till en grön en som faktiskt var jättegod, och det smakade inte alls grönt. Hemligheten är fryst mango! Som sagt, det lönar sig att ta ett steg i taget för att vänja smaklökarna. Och då är frukt perfekt att börja med. Jag tänker mig att det senare kan bli enklare att minska mängden söt frukt för att göra smoothien ännu grönare, och då ännu nyttigare. 


Det jag hade i min gröna smoothie var följande:


En snäll grön smoothie

1 liten banan
200 g fryst mango
2 dl fryst grönkål
1 dl färsk babyspenat
saft från 1/2 citron
1/2 dl valfri mjölk (jag använde kokosmjölk)
lite vatten för att få till önskad konsistens

Mixa allting i en mixer eller stavmixer. Njut!

 

 

FlowKitchen greensmoothie2

Kommentarer

  • Alexandra 09/06/2017 1:50pm (13 månader sen)

    Hede måst ja prov! Siir goo ut :)

    • Nathalie Aurén 09/06/2017 2:33pm (13 månader sen)

      He ska du! Enkelt å gott! :)

Skriv en kommentar