FlowKitchen header 1260x350

Blogglista: Rutiner och ovanor

Skrivet av Nathalie Aurén 11.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

WP42904 111016 nathalieauren justnu2

Hejsan!

Hur har året kommit igång för er? Jag har själv känt mig väldigt inspirerad och haft massor av idéer och tankar som snurrat runt i huvudet. Men jag har också varit trött och haft lite svårt att komma igång och få något gjort av alla idéer. Det är väl helt okej det också, nog hinner jag. Har ju dessutom publicerat mitt företags nya webbsida, så en hel del har jag ju åstadkommit trots allt. Och det var nog den bästa starten på året jag kunde få, vilken lycka att äntligen ha ett stort projekt klart.  HÄR kan du kika på den om du vill! 

Har inte kommit igång med matlagningen ännu, och ännu mindre testat några nya recept. Men också det är på gång, en sak i taget är mitt mantra just nu. Har funderat en hel del på rutiner och vad jag vill fokusera på det här året, och därför tyckte jag att Sevendays blogglista om rutiner och ovanor kom riktigt passande. Att den har några frågor som berör mat är ju också ett plus!


Here we go!

WP37370 150416 nathalieauren banaplattar

 

Det här året vill jag bryta denna ovana:

Jag vill minska på tiden jag lägger på meningslöst skrollande på sociala medier. Inte kolla på telefonen det sista jag gör innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar. Usch vilken onödig ovana! Jag vill också bli bättre på att göra ingenting. Inte planera så mycket utan bara ta mina lediga dagar som de kommer. Inte multitaska och göra flera saker på en och samma gång. Läser jag en bok så läser jag en bok. Äter jag så äter jag. Att bli mera närvarande kunde man ju sammanfatta alla dessa punkter. 

Mina frukostvanor ser ut så här:

Dricker ett vattenglas och går ut på en liten morgonpromenad med Pepe. Duschar och äter sedan frukost. Oftast består den av en tallrik havregrynsgröt med en massa tillbehör, eller en smoothiebowl och ett kokt ägg. 


Min träningsrutin är:

Obefintlig. Har inga rutiner på den fronten, vilket jag tycker är otroligt synd. Jo, jag går promenader dagligen och yogar flera gånger i veckan. Dansar gör jag också, och passar på att rida när jag i hembyn. Så nog rör jag på mig, men några rutiner finns inte för tillfället. Känner att jag i år vill börja börja stärka upp kroppen igen, svettas och ta i. Träna för att må bra, och för att det är kul.


En ovana jag har blivit av med:

Att äta tuggummi och halspastiller typ hela tiden. Så skönt att inte vara beroende av det längre. Men ibland är det gott. 

 

WP41529 nathalieauren havet


Den här rutinen vill jag få in i mitt liv:

Att yoga varje dag. Är redan på god väg, och det är jag så glad över. Men att komma över tröskeln och göra det också de dagar jag inte "hinner" eller känner för, det är en rutin jag så gärna vill få till. För det är ju de dagarna jag behöver det som allra mest. 


Min rutin när jag läser bloggar:

För något år sedan skulle jag ha haft hur mycket som helst att svara på denna fråga, då jag läste 10+ bloggar varje dag. Nu läser jag inte bloggar på det sättet längre, och jag kan inte säga annat än att det är en befrielse. Jag har mina favoritbloggar som jag följer och inspireras av, men jag har inga rutiner när det kommer till läsandet. Ibland går jag in på bloggarna varje dag, och ibland går det flera veckor utan att jag har något behov av att gå in och läsa. Skönt!


En ovana jag inte gillar hos andra:

Att inte komma i tid och vara onödigt negativ. 


Mina matrutiner är:

Jag äter ca 5 gånger om dagen med 3-4 timmars mellanrum. Frukost, lunch och middag samt ett par mellanmål beroende på hur hungrig jag är. På helgerna blir det oftast lite färre måltider i och med att de kan vara större i sig. Som en brunch på dagen och sedan en kväll med middag och småplock till exempel. 

 

WP45986 IMG 5663

 


Så kommer jag ur en ovana:

Genom att bestämma mig och bara göra. Och sedan stick to it. 


En rutin alla borde ha:

Att börja morgonen med en morgonpromenad! Ibland tar det emot något fruktansvärt och sängen skulle vara så mycket skönare. Men när man väl är påklädd och ut i den friska luften är det så skönt. Ett så bra sätt att vakna och komma igång. Att tänka tacksamma tankar varje dag är också en rutin jag tycker alla borde få ha. Det gör en så mycket mera ödmjuk mot livet. 


Den här vanan vill jag fortsätta med i år:

Att ha mina kvällar lediga. Som en oskriven regel stänger jag datorn senast kl 18, oftast tidigare. Hur mycket jobb jag än skulle ha. Och det tänker jag fortsätta med! 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar