FlowKitchen header 1260x350

Bananplättar med kokosgrädde

Skrivet av Nathalie Aurén 10.05.2016 | 0 Kommentarer

150416 nathalieauren banaplattar


HEJ PÅ DIG ♥

Idag är det ganska exakt ett år sedan publicerade jag detta recept på min gamla blogg. Ett år. Tänk så mycket har hänt på ett år. Vitsipporna blommade, precis som de gör nu. Jag minns hur roligt det var att fotografera dessa bilder. Jag minns att jag tänkte: Det är ju det här jag vill göra. Det är ju det här som är min grej!

Det här var också precis innan jag blev sjukskriven. Precis innan jag på riktigt kunde erkänna för mig själv att jag var sjuk. Att det inte gick att fortsätta såhär. Det var ju nästan det svåraste. Att faktiskt kunna se. Idag är jag så glad att jag blev sjukskriven. Att jag gjorde det som var bäst för mig. För annars hade det "int vaali ti naa". 


Ha en fin dag där ute allihopa. 
 
Kram Nathalie ♡


 

BANANPLÄTTAR (ca 12 st)
2 mogna bananer
3 ägg
3 msk hasselnöts- eller mandelmjöl 
1 tsk psyllium
1/2 tsk bakpulver
kokosolja till stekning

TOPPING:
1 burk kokosmjölk (använd bara den tjocka delen som stiger upp till ytan när burken stått i kylen över natten, jag använder denna)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
saft från en halv citron
valfria bär

Mixa alla ingredienserna till bananplättarna med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna och stek plättarna gyllenbruna i kokosolja. Gröp ur kokosgrädden ur burken och vispa till en fluffig grädde med elvisp. Smaksätt med vaniljpulver och citronsaft. Ät bananplättarna med kokosgrädd och bär. 

 

150416 nathalieauren banaplattar3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar