FlowKitchen header 1260x350

Spännande nyheter - nya Flow Kitchen lanseras nästa vecka!

Skrivet av Nathalie Aurén 12.10.2018

Kategorier:

FlowKitchen chokladrawcake

 

Flow Kitchen ska flytta! 


Jaa, så är det. Jag har nämt det på min Instagram redan några gånger, men inte här. Och nu kommer flytten snabbt på, nästa veckas onsdag kommer min nya, alldeles egna sida att lanseras! Det är så spännande och roligt, nu är det dags för mig att pröva mina egna vingar efter att ha bloggat på portal nu i tre år. Först på Sevendays och sedan här på Foodly. Jag vill också ha mera utrymme att skriva om annat än mat och recept. På nya bloggen kommer självklart mat och hälsosamma recept fortfarande ha huvudfokus, men jag kommer också att skriva om annat som ligger mig nära hjärtat. Som företagande, personlig utveckling och mental hälsa. Det kommer att bli en mera personlig touch på mina texter, mera tankar om livet helt enkelt. Jag riktigt känner hur det kliar i fingrarna!

 

Screen Shot 2018 10 12 at 8.35.41

 

Hur kommer det att se ut på nya Flow Kitchen?


På bilden får du en liten titt på hur layouten ser ut. Mycket fokus på bilder blir det. Me like! Och det kommer att bli mycket lättare att söka och hitta specifika recept! Tydliga kategorier och även ett receptindex med alla recept i listform. Det kommer att underlätta för er läsare att hitta det ni söker :) 

Du hittar nya sidan på www.flowkitchen.fi

Men visst känns det också sorgligt att säga hejdå till Foodly. Det har varit bra här. Och jag är så glad och tacksam över att jag fått vara med från starten. Men allt har sin tid, och nu är det rätt tidpunkt för mig att stänga en dörr och istället öppna en ny. Och jag kommer definitivt inte att stänga dörren till Foodly helt! Jag kommer fortfarande att skriva krönikor om mat och hälsa här, det känns helt självklart. Så dem kommer ni i fortsättningen att hitta både här på Foodly, och sedan genom en direktlänk från nya bloggen. Och via mina andra kanaler förstås, följ mig på Facebook och Instagram för att alltid få nys om de senaste inläggen! 

Och nu hörni! Nu skulle jag jättegärna vilja ha era åsikter och tankar om vad ni vill läsa om på min nya sida! Finns det några recept ni tycker fattas? Vill ni läsa om vad jag gör på dagarna? Vill ni läsa om personlig utveckling och min egen hälsoresa? Släng iväg en kommentar eller skicka ett mejl på auren.nathalie@gmail.com så blir jag jätteglad! :) 

Det här är troligen mitt näst sista inlägg här, det kommer upp ett nytt då när nya Flow Kitchen är up and running! ❤

KRAM Nathalie

PS. Och för er som befinner er i Jakobstads-traken nästa onsdag! Jag kommer att delta i hälsokliniken Revivas ÖPPET HUS-dag kl 10-13. Reviva firar att deras nya hemsida är lanserad (som jag förresten designat), och jag passar på att fira och promota nya Flow Kitchen! Det kommer det att bjudas på mina farligt goda snickersrutor, och dessutom finns det specialerbjudanden på Revivas produkter. Kom in och säg hej! Läs mera om eventet HÄR, och läs mera om Reviva HÄR

 

 

 


Snabb glutenfri kladdkaka

Skrivet av Nathalie Aurén 01.10.2018

NathalieAuren FlowKitchen kladdkaka 2

 

Måndag, lite företagstankar och så en kladdkaka, ja varför inte?


Hoppas ni hade en bra helg kära ni. Min var riktigt härlig. Lite väl mycket program och lite för lite återhämtning, men så kan det gå ibland. Mycket kärlek och fina människor fick jag umgås med, och det gör att en orkar lite extra. Fick ta en extra lång natt inatt istället för att jämna ut det hela. En av de största fördelarna med att vara sin egen chef är nog att det inte finns någon som säger att man måste börja jobba klockan åtta. Eller att man måste jobba till fyra. Så otroligt skönt. För det mesta sätter jag mig vid datorn runt kl. 9, tar lunch runt 12 och jobbar sedan fram till fyra eller fem. Med flera små pauser emellan såklart. Mina arbetsdagar varierar väldigt mycket beroende på hur mycket jobb jag har, och hur dagsformen råkar vara. Vissa dagar jobbar jag kanske bara tre timmar, och andra upp till åtta eller nio. Och variationen, den är så viktig för mig. Skulle varje dag se lika ut skulle jag bli helt uttråkad. Intressant hur man fungerar. Hur jobbar du? 

Och så till denna kära lilla kladdkaka som jag misslyckats med alldeles för många gånger. Och det är inte för att det är ett dåligt recept, utan bara för att jag glömt den i ugnen så att det blivit till en chokladkaka istället kladdkaka. Typiskt. Så om du väljer att testa de, kom ihåg att ta ut den efter max 6 minuter! Kakan ska vara väldigt kladdig, och smakar allra bäst efter en natt i kylskåpet. 

Ha en riktigt fin höstvecka!

Kram Nathalie

 

Och just ja, det här receptet finns också i videoformat! Klicka på bilden för att komma till videon :)

 

Screen Shot 2018 10 01 at 15.20.19

 

NathalieAuren FlowKitchen kladdkaka

 

Snabb glutenfri kladdkaka

(24 cm springform)

15 färska dadlar
2 msk kokosolja
1 dl bovetemjöl / havremjöl / rismjöl
1 dl kakao
4 ägg
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 msk kakaonibs
kakaonibs och kokosflingor att toppa med

Värm ugnen till 175°. Ta bort kärnorna ur dadlarna och mixa i en matberedare. Lägg i de övriga ingredienserna och mixa till en kladdig smet. Rör ner kakaonibsen. Täck botten i en form med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter (varmluftsugn). Kakan ska vara riktigt kladdig när du tar ut den. Toppa med lite kakaonibs och kokosflingor, och ät tillsammans med glass eller grädde. 

 

 


Farligt goda snickersrutor

Skrivet av Nathalie Aurén 26.09.2018 | 1 kommentar(er)

NathalieAuren FlowKitchen

 

Hej på er i höstrusket!

 

Det är riktigt den tiden på året nu när tempot är som högst, i alla fall känns det så. Allting har satts igång under september och det är lite svårt att hänga med i allt som sker. Samtidigt är det kallare, blåsigare och regnigare, och helst av allt vill man bara tända ljus, krypa ner under filten med något varmt att dricka och läsa en bra bok. Så känns det för mig åtminstone. Och när man en gång ligger där under filten på kvällarna och återhämtar sig från allt som händer under dagarna passar det ju perfekt med något gott att äta också. Det hör ju till, eller hur? Som de här snickersrutorna till exempel. De är väldigt enkla att laga, det behövs inte många ingredienser, och då är de ju också riktigt riktigt goda. Perfekta i höststormen. Jag fick receptet av en vän för någon månad sen, jag vet tyvärr inte var hon hade hittat den. Men hur som helst, tusen tack till personen som upptäckte de här! Testa för all del du också. Om du vågar riskera att du äter upp en sats alldeles för fort. Men det är absolut värt det! :)

Receptet finns längre ner, men den finns faktiskt också i videoformat! Jaa, jag har äntligen fått tummen ur och gjort mina första receptvideor till bloggen. Hur kul som helst, men ack så tidskrävande. Men ni kan nog räkna med mera sånt i framtiden! Tryck på bilden för att komma till videon. Har inte listat ut hur jag får den uppladdad här ännu, men det är på gång. 

 

Screen Shot 2018 09 26 at 13.53.47

 

Ikväll ska jag hålla min kurs "Hälsosamma bakverk och efterrätter" i Vasa, och imorgon är det Nykarlebybornas tur. Så idag har jag handlat, massor. Mycket att tänka på, men det börjar gå på rutin. Tänk hur man lär sig och blir van med saker, bara man vågar att ta sig ur sin comfort zone några gånger. Ha det i tankarna nästa gång du står inför något läskigt. <3

 

Kram, sköt om er!

Nathalie

 

NathalieAuren FlowKitchen 2

 

Farligt goda snickersrutor

ca 30 st

Lager 1

6 msk kokosolja
6 msk flytande honung
4 msk osötat jordnötssmör
0,75 dl kakao
1 dl hackade nötter
1/4 dl riven kokos

Lager 2

1 msk kokosolja
1 msk flytande honung
3 msk osötat jordnötssmör
kokosflingor att toppa med

 

1. Rör ihop allt till lager 1, förutom nötterna och kokosflingorna, i en kastrull. Smält försiktigt samman under omrörning. När det smält rör du ner nötterna och kokosflingorna. Häll över i en bakplåtspappersklädd form och sätt i kylen för att stelna.

2. Rör ihop allt till lager 2, förutom kokosflingorna, i en kastrull. Smält försiktigt samman under omrörning. Bred sedan ut över lager 1 och strö över kokosflingor. Ställ tillbaka i kylen/frysen och låt stelna. Skär sedan i mindre bitar, förvara i kyl eller frys.

 

Och du.. Var försiktig. De är faktiskt faarligt goda. 

 

NathalieAuren FlowKitchen 3

 


Saftig glutenfri äppelkaka

Skrivet av Nathalie Aurén 06.09.2018

NathalieAuren FlocwKitchen appelkaka 3

 

Hej på er ❤


Hur har ni det? Hur har september börjat? Tänk, det är officiellt höst nu. Dags att tända ljus, krypa ner under mysiga filtar och klä sig i tjockare tröjor. Härligt! På något sätt känns det som att livet börjat på nytt, så som det känns varje höst. Jag har haft en riktig rivstart den senaste månaden med flera nya (och gamla) projekt med företaget, och det har varit lite stressigt ibland. Men jag tycker ändå att jag fått bevarat den sköna känslan från sommaren. Hållit kvar lugnet, och tagit en dag i taget. Och det känns otroligt bra, speciellt eftersom jag alltid varit den som stressat och grubblat inför framtiden. Orden "tänk om..." har varit mina ledord. Ord som ju egentligen inte finns. Men nu har jag försökt stoppa mig själv varje gång jag börjar tänka i de banorna. Inte alltid så lätt, men det blir enklare. Har du något invant tankemönster som du faller tillbaka till extra ofta? 

Höst betyder ju också äpplen, och nu är det minsann dags att skörda dem!

Den här äppelkakan gjorde jag i helgen, med äpplen plockade från träden i en mysig liten trädgård bredvid ett ljusblått gammalt hus. Huset där jag kommer att tillbringa mycket tid framöver ❤ Och där jag kommer att baka många äppelkakor! Livet är allt härligt just nu. Den här kakan ska vi förresten baka på lördagens Tycka om dig själv -dag, hoppas den kommer att vara omtyckt :) Recept finns längst ner ifall du vill testa.  

Nu ska jag fortsätta med förberedelserna inför lördagen, ha en riktigt fin helg kära ni!

Kram Nathalie

 

NathalieAuren FlocwKitchen appelkaka 4

 

Saftig äppelkaka (G, M)

(ca 15x20 cm form)

10 st färska dadlar
2 ägg
3,5 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
en nypa salt
3/4 dl smält kokosolja
3 dl rivet äpple
4-5 skivade äpplen att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Stavmixa dadlar och ägg till en slät smet och rör ner kokosoljan. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sist rivet äpple. Smörj och bröa en form med mandelmjöl och häll i smeten. Toppa med äppelskivor, radade i önskat mönster. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

 

 

 


Matfotografering med Aroma

Skrivet av Nathalie Aurén 29.08.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Aroma Vasa 17


Låt oss prata drömmar. Och matfoto.


När jag bläddrar igenom gamla anteckningsböcker från tre-fyra år tillbaka står det mycket om vad jag vill jobba med. Vad jag skulle göra om jag inte vore rädd. Vad jag brinner för, och drömmer om. Och väldigt ofta upprepar sig vissa saker från en anteckningsbok till en annan. Skriva en bok, utbilda mig till yogalärare. Hålla föreläsningar och kurser. Jobba som matfotograf. Boken och yogan, de kommer senare. Det vet jag, det är inte dags ännu. Men när det kommer till föreläsningar får jag riktigt snart säga att jag hållit två stycken! Och kurserna, ja de är i full gång (HÄR kan du läsa om kurserna jag håller i höst).

Och den drömmen som upprepat sig mest i mina anteckningar är drömmen om att jobba som matfotograf. Och där har det minsann hänt saker. Det började sådär smått för ungefär ett år sedan, för att nu sakta men säkert bli mer och mer. Och jag älskar det! Jag vill verkligen jobba med det här. Därför är det också så häftigt att se tillbaka i mina anteckningar. I åtminstone fyra år har jag skrivit att jag vill jobba som matfotograf. Nu gör jag det. Och jag vill göra det ännu mera.

Det finns en mäktig kraft i att skriva ner sina drömmar. Att sätta ord på dem, och sedan (o)medvetet ta de små, små stegen som gör att drömmarna ska kunna bli verklighet. 

Så du. Skriv ner dina drömmar. Gör det, och du har tagit det första, ack så viktiga steget. Sen är det "bara" att fortsätta resan och se vart den tar dig. Och såklart hjälper universum också till. 

 

FlowKitchen NathalieAuren Aroma2

 

Men nu till det jag egentligen skulle skriva om! På tal om matfotografering... 

I somras blev jag anlitad för att göra ett helt fantastiskt roligt jobbuppdrag. Jag fick fotografera nya bilder åt en riktig drömkund, nämligen Aroma Bageri och Konditori här i Vasa och Kvevlax. Under tre fotosessioner fotograferade jag nya bilder från deras tre verksamhetsställen. Det var svettigt och mina handleder blev sjuka, men det gjorde absolut ingenting. Det här var något av det roligaste jag gjort i jobbväg. Någonsin.

 

FlowKitchen NathalieAuren Aroma3

 

Under den första fotodagen fick jag nypa mig i armen nu som då. Bara för att säkerställa att jag verkligen stod där med kameran i högsta hugg och fångade de vackra bakverken, detaljerna och stämningen på bild. Aromas bröd och bakverk är verkligen drömobjekt, allt de bakar är riktiga konstverk. 

 

FlowKitchen NathalieAuren Aroma5


 
Jag yrade omkring med ett stort leende på läpparna, och var så inne i det jag gjorde att jag totalt glömde tid och rum. Det är väl det som kallas flow? Kunde nästan inte sluta eftersom jag såg potentiella fotomotiv så gott som överallt. Och nog var det allt lite ledsamt att inte kunna smaka på de vackra surdegsbröden. Men vi äter ju med ögonen, så jag fick nog äta en hel del ändå!

 

FlowKitchen NathalieAuren Aroma4

 

Att få jobba tillsammans med kunniga människor som brinner för det de gör, det är ovärderligt. Aromas ägare Maria är verkligen en driven och inspirerande kvinna, och det visade sig att vi pratar exakt samma språk när det kommer till bilder och det visuella. Det gjorde mitt jobb om möjligt ännu roligare. Tusen tack för ett fantastiskt roligt samarbete. 

 

Aroma GW 10

 

Sådär ja. Det märks säkert att jag tycker om det jag gör? För det är det som är meningen. Det är också därför jag skriver detta inlägg. För att inpirera dig till att våga följa dina drömmar. Det behöver inte handla om jobb. Det behöver överhuvudtaget inte vara frågan om stora saker. Det enda som har betydelse är att det är din dröm. Något du vill. Något som ditt hjärta vill. Du kan. Börja med att fundera över vad du vill. Vad du drömmer om. Skriv sedan ner det. Och du behöver inte veta genast, låt det ta sin tid. Och det du vill kan ändras. Många gånger. Inte vet jag helt säkert vad jag vill göra när jag blir stor. Jag har idéer och visioner, men inte ännu helheten. Men det är okej. Jag drömmer vidare under tiden. 

Men just nu tänker jag hålla i mig, följa med, och se vart den här matfoto-drömmen tar mig. 

Och du, det här är inget sponsrat inlägg. Det är bara jag som skriver om något jag älskar att göra. :)

 


Glutenfri paj med spenat, broccoli och fetaost

Skrivet av Nathalie Aurén 24.08.2018 | 1 kommentar(er)

FlowKitchen NathalieAuren spenatfetapaj2

 

En pajbit tillsammans med en liten sallad, den perfekta lunchen!


Den här salta pajen är fylld med en massa grönt. Krispig broccoli och näringsrik baby spenat. Och så massor med fetaost! Och en äggstanning med kokosmjölk. Botten är gjord på teff- och mandelmjöl, vilket ger en nötig smak och knapriga kanter. Normalt när jag äter salta pajer brukar jag lämna kanterna, eftersom de oftast är så torra och smaklösa. Men den här gången slank nog kanterna också ner, vilket ju ger pajen ett riktigt bra betyg. 

Ni ska ha en riktigt fin helg, själv ska jag åka ner till Ekenäs och fira forneldarnas natt istället för venetziaden som vi firar här i Österbotten. Ska blir spännande! 

Kram Nathalie

 

FlowKitchen NathalieAuren spenatfetapaj 2

 

Glutenfri paj med spenat, broccoli och fetaost


Pajdeg:

4 dl mandelmjöl
2 dl teffmjöl
2 ägg
1 dl smält kokosolja
0,5 dl vatten
1 tsk salt

Fyllning:

150 g fetaost (jag använde feta gjord på fårmjölk)
3 dl broccoli (ca 0,5 mindre broccoli)
2 nävar baby spenat

Äggstanning:

3 ägg
2,5 dl krämig kokosmjölk (eller t.ex. havre- eller sojagrädde)
0,5 tsk örtsalt
1 tsk timjan 
1 tsk oregano
lite svartpeppar

 

1. Börja med pajdegen. Värm ugnen till 175°. Smält kokosolja och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Lägg till ägg, vatten och kokosolja och knåda till en jämn deg. Smörj en pajform med kokosolja och tryck sedan ut degen i den. Låt stå medan du fixar fyllningen och äggstanningen.

2. Skölj och skär broccoli i mindre bitar. Skölj också babyspenat och hacka fetaosten. Bred ut fyllningarna över pajen. 

3. Vispa ihop ägg och kokosmjölk med en gaffel i en liten skål. Krydda och häll sedan över fyllningen. 

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kanterna ska vara lätt gyllenbruna och äggstanningen ska ha stelnat. 

 

 

 


Höstens kurser!

Skrivet av Nathalie Aurén 20.08.2018

Kategorier:

FlowKitchen NathalieAuren supersmoothie2


Nu börjar det snart blir dags att anmäla sig till höstens kurser!


Kurskatalogerna på de flesta orterna har kommit ut, och snart kan man börja anmäla sig. Jag kommer att hålla hela NIO kurser på olika orter i september och oktober. I skrivande stund känns det som väldigt mycket, men nog tror jag det ska gå bra. Och roligt kommer det att bli, det vet jag. Hoppas jag får träffa många nya ansikten, och kanske en del gamla också.

Jag kommer att hålla repris av samma kurs jag hade förra terminen, Hälsosamma bakverk, i Kronoby, Jakobstad, Vasa, Nykarleby och Närpes. HÄR och HÄR kan läsa blogginlägg om den kursen! Det blir mestadels samma recept som förra gången, så om du har deltagit i den ska du kanske sikta in dig på brunchkursen istället! Den är ny för i år, det blir en förmiddag där vi tillreder en härlig brunch med fokus på vegetariska recept utan gluten, mjölk och socker. Och så ska jag också prata lite om kostens betydelse för vår hälsa. Så roligt att få dela med mig av mitt största intresse, och förhoppningsvis inspirera andra på samma gång. Hoppas du vill hänga med!

 

Hälso- & inspirationsbrunch

En brunch med fokus på växtbaserade recept utan gluten, socker och komjölk. Vi lagar flera olika smårätter som passar perfekt till helgbrunchen. Söta och salta våfflor, matiga sallader, färggranna smoothies, olika röror och mycket annat gott finns på menyn. Under förmiddagen blir det också en liten inspirationsföreläsning om kostens betydelse för vår hälsa. Kom med och njut av en inspirerande hälsobrunch! 

Jakobstad Arbis: lördag 15.9 kl. 10-13
ANMÄL DIG HÄR!

Kronoby MI: lördag 6.10 kl. 10-13
ANMÄL DIG HÄR! 

Jakobstad Arbis: lördag 27.10 kl. 10-13
ANMÄL DIG HÄR!

 

FlowKitchen blueberry rawcake3

 

 

Hälsosamma bakverk och efterrätter

Lär dig baka utan gluten, socker och mjölk! Under kvällen lagar vi bl.a. en ljuvlig chokladtårta med kokosgrädde, en blåbärspaj med vaniljkräm och chokladmousse med avokado och chokladsås. Ta med en liten ask för ev. överblivna bakverk. (OBS! Repris av kursen jag höll förra terminen)

Vasa Arbis: onsdag 26.9 kl. 18-21
ANMÄL DIG HÄR!

Nykarleby Arbis: torsdag 27.9 kl. 18.21
ANMÄL DIG HÄR!

Kronoby MI: tisdag 2.10 kl. 18-21
ANMÄL DIG HÄR! 

Jakobstad Arbis: torsdag 4.10 kl. 18-21
ANMÄL DIG HÄR!

Närpes Vuxeninstitut: tisdag 23.10 kl. 18-21
ANMÄL DIG HÄR! (länk kommer snart)

Jakobstad Arbis: torsdag 25.10 kl. 18-21
ANMÄL DIG HÄR!

 


Den bästa sommaren någonsin

Skrivet av Nathalie Aurén 17.08.2018

Kategorier:

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar6



Hej på er!


Nej nu ska jag ta och återuppliva den här lilla bloggen. Minst sagt på tiden! Det är över en månad sedan jag bloggade sist, men jag hade ju också på känn att det skulle bli precis så. Och det har faktiskt varit skönt med en paus. En paus för att bara leva. Utan att vara uppkopplad hela tiden. Nu kliar det i fingrarna igen, inspirationen kommer sakta med säkert krypande, och jag har mycket jag vill ta tag i och fixa med bloggen. Och massor med receptidéer har jag också! 

Men innan jag går vidare vill jag skriva lite om sommaren. Sommaren som jag tror kan ha varit den bästa i mitt liv. Ja, den bästa någonsin.  


Flow Kitchen Nathalie Auren sommar5



Sommaren 2018 var sommaren då jag...

... Tillbringade över fyra veckor vid villan i Rangsby. Inte i ett sträck, men sammanlagt under två månader. Detta har inte hänt sedan jag var barn. Och det var som att leva i en underbar liten bubbla. En bubbla där tiden stannade och dagarna flöt ihop. 

... Kände att jag kunde koppla bort helt från jobb och måsten under mina två lediga veckor. Det behövdes!

... Upplevde också att jag var ledig även om jag jobbade. Och det var en härlig känsla som jag är väldigt tacksam över. Mycket tack vare att jag kunde jobba från villan, och att jag inte jobbade mera än jag behövde. 


Flow Kitchen Nathalie Auren sommar4


... Höll min första yogatimme.
 Åt familjen vid villan. Någon dag ska jag utbilda mig till yogalärare!

... Simmade mera än jag gjort på många år. Hoppade till och med från bryggan. 

... Lärde känna tre härliga nya tjejer. Vilken känsla det är när man bara klickar med någon som tänker likadant ❤ Och nu har jag och en av dem, Isabella Mäenpää, planerat en Tycka om dig själv-dag tillsammans! Träning, hälsosam mat, inspiration och pepp, en cakeworkshop och en föreläsning, och härlig gemenskap. Det kommer att bli så bra, det är precis sånt här jag vill jobba mera med. Kommer att skriva mera om dagen framöver!

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar1


.... Plockade jordgubbar på självplock.
Första gången i mitt liv! Det var en fin upplevelse. Jordgubbarna var stora och fina, och oj så söta. Och ja, jag åt så att jag blev mätt, minst sagt. 

... Hittade och plockade (och åt) också vilda hjortron första gången EVER! På en mosse i Sandsund av alla ställen. Och då var jag minst lika lycklig som där i jordgubbslandet. 

... Njöt av måånga picknickar. Och nakendopp. Och otaliga tupplurar. 

 

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar10

 

... Kunde vistas ute i solen utan att vara rädd för att min hudsjukdom skulle göra sig påmind. Att behöva vara rädd för solen en sommar som denna hade varit riktigt, riktigt jobbigt (sjukdomen gör en extremt ljuskänslig och orsakar svåra, kliande utslag på de kroppsdelar som är mest exponerade, som ansikte, händer och bröst/hals). Jag har dessutom varit medicinfri i över ett halvår, vilket betyder att sjukdomen faktiskt ligger och vilar och är helt oaktiv. Tack kroppen, jag visste att vi skulle fixa det. ❤

... Tillbringade massor med tid med min "lilla" björn. Han levde ett drömliv vid villan, simmade och sprang fritt runt på gården. Tåg åkte vi också.

... Gick en grundkurs i de latinska danserna salsa, bachata och kizomba! Och jag fullkomligt älskar det. Speciellt bachata, och om ett par veckor börjar fortsättningskursen. Härligt att hitta en hobby som gör en så lycklig. Och imorgon, då bär det av till Umeå på Salsa Cruise! 

 

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar8


... Fick äran att jobba tillsammans med en riktig drömkund, nämligen Aroma Bageri och Konditori här i Vasa.
Jag fotade nya bilder från deras tre verksamhetsställen, och fixade även en del mindre grafiska grejer. Helt klart ett av mina absolut roligaste jobbuppdrag hittills. Ett separat inlägg kommer snart!

... Fick vara med om inte bara en utan TVÅ baby showers! ❤

... Och även en möhippa och en fin bröllopsfest!

... Hade massor med andra fina stunder med mina kära vänner.
Avkopplande dagar i Åbo, förlängde livet under en helg i Vasa, en superrolig kväll på Klacken-partyt, en mysig terrassinvigning, villahäng och många promenader. Tack ❤

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar2


... Balanserade stenar och fotade massor av solnedgångar. Yogade på bryggan någon enstaka gång. 

... Gick omkring i bikini, min svarta shortsdress och de lösa shortsen från Gina typ varje dag.
Vem behövde annat säg? Pappa frågade till och med om jag haft samma kläder på mig heeela sommaren. Inte riktigt, men nästan ;)

... Och jag kände mig SÅ bekväm i min kropp. Äntligen har jag kommit så här långt. 

... Överlevde också mitt första riktiga cross fit -pass! Så otroligt kul. Även om jag trodde jag skulle dö.

Flow Kitchen Nathalie Auren sommar3


... Åt massor med glass, bär, härliga bakverk, och en hel del choklad.
Så skönt att släppa lite på de vanliga matrutinerna och bara njuta av livet. Härligt att äntligen känna att min relation till mat och att äta hälsosam blivit mera avslappnad. Att äta gott är ju ändå något man lever för, inte sant?

... Låg på en SUP-bräda på ett vindstilla hav, i solnedgången.
Jag vet, det låter nästan för idyllsikt för att vara sant. Men så var det, och det kändes verkligen som att vara ett med naturen. 

... Svävade omkring på rosa moln med pirr i magen. Ja, kär blev jag också ❤ 

  


En somrig matlista och en liten uppdatering

Skrivet av Nathalie Aurén 07.07.2018

Kategorier:

WP41217 nathalieauren utflykt

 

 Hej på er ♥


Tänk att vi redan har juli. Den bästa sommaren är här. Och jag vill helst bara trycka på stopp för att känna att jag ska hinna njuta av allt som sker här och nu. Och njuter gör jag också, det har bara varit lite mycket den senaste tiden. Därav min frånvaro här på bloggen. Egentligen är det ju under sommaren man som matbloggare borde ta vara på ALLT, alla blommor, färska bär och grönsaker, och bunkra upp med härliga recept inför hösten och resten av året. Men det samma sak varje år. Inspirationen är som bortblåst, och jag har ingen som helst lust att stå i köket, och ännu mindre sitta framför dator när jag jobbat klart för dagen. Men nu, i år, tar jag det med ro. Jag vet att inspirationen kommer tillbaka sedan mot hösten. Och kanske den kommer redan imorgon, vem vet. Men jag väljer att låta det vara som det är, kanske jag behöver lite tid för att pausa och känna efter lite vad jag egentligen vill.

Jag ska jobba ännu nästa vecka, har helt tillräckligt med jobb som ska fixas innan dess, och sen. Sen tänker jag vara helt ledig i två veckor. Wohoo! Det behövs verkligen. Och högst antagligen tänker jag också ta en paus från alla sociala medier. Och det ni, det känns som ett härligt beslut. Är så less på att komma på mig själv med att ta upp telefonen i tid och otid, och sedan bara skrolla utan att egentligen se. Så den pausen kommer riktigt lägligt. Kanske jag börjar redan i helgen. Vi får se. Tar du paus från sociala medier på din semester? 

Njut av sommaren. Ta det lugnt, och planera inte in alltför mycket grejer (detta säger jag lika mycket till er som till mig själv). Du behöver inte vara överallt. Och det är okej att ligga inne och läsa en hel dag även om solen skiner ute. 

Här nedan har jag fyllt i en liten somrig matlista från Sofies blogg. 

Ha det bra, kram!

// Nathalie

 

FlowKitchen NathalieAuren supersmoothie2

 

Bästa sommarfrukosten: Smoothiebowls med massor av toppings så klart! Fräscht, snabbt och somrigt. När jag är vid villan vill jag dock äta lite (mycket) av allt, frukostarna där är typ det bästa jag vet. Förresten, HÄR kan du ta del av min smoothieguide jag publicerade för någon månad sedan!

Bästa sommarlunchen: Det viktigaste är att det går snabbt att laga, och sen ska det vara fräscht. Matiga sallader, något grillat, eller så en extra stor smoothiebowl de dagarna jag inte orkar fixa till något annat.

 

FlowKitchen sommarsalladFräscha sommarsallader med det jag råkar hitta hemma är den bästa lunchen just nu!

 

Bästa sommarrestaurangen: Hmm, det var en svår fråga. Att besöka Vohvelikahvila i Karleby åtminstone en gång per sommar har hört till nu i många år. Så kanske det får bli mitt svar. 

Bästa mellanmålet under varma dagar: Färska bär och frukter, och kanske lite choklad till ;)

 

FlowKitchen jordgubbar

 

Favorit livsmedel under sommarmånaderna: Solmogna tomater! Och allting man får plocka från trädgården eller skogen. 

Favorit drycken/drinken: Iskallt vatten eller bubbelvatten. Jag är tråkig, jag vet. Men jag är inte direkt den som dricker så mycket drinkar. Ett glas kallt vitt vin går ju i och för sig alltid hem. 

 

Flowkitchen NathalieAuren blueberrynicecream 7


Mitt bästa sommarrecept: Den HÄR chokladtårtan med färska bär, cashewkräm och kokosgrädde! Eller den HÄR sommarsalladen. Eller de HÄR snabba blåbärsglassarna. Mums!

Sommarens guilty pleasure: Definitivt den självklaraste frågan hittills. GLASS. Både nice cream (HÄR kommer du till min nice cream -guide!), hemmagjord glass och vanlig glass. Allting går. Speciellt när det är sommar. <3

 

 

 

 


Glutenfri britatårta med lemoncurd (GF, M)

Skrivet av Nathalie Aurén 20.06.2018

Flow Kitchen Nathalie Auren britas tarta3

 

Britatårta, pinocciotråta, marängtårta...


Kärt barn har många namn sägs det ju. Och i det här fallet stämmer det verkligen. Vad kallar du den? När jag var liten önskade jag alltid britatårta till min födelsedag. Den var helt klart min favorittårta. Men efter att jag för 4 år sedan började äta glutenfritt har jag inte fått äta någon britatårta. Inget jag tänkt på förrän några veckor sedan, när jag såg en helt fantastiskt fin tårta i senaste Yhteishyvä-tidningen. Då slog det mig att jag måste ju testa att göra en gluten- och sockerfri variant till midsommar!


För ett par veckor sedan bjöd jag då på den här skönheten åt familjen vid villan. Och den fick mycket bra betyg, hela tårtan försvann i ett nafs. Fick en beställning på en ny tårta till helgen ;) 


Nu ska du ha en riktigt skön helg ❤ Vädret kanske inte blir det bästa, men det gör inget. Mys inomhus med mycket gott att äta ska bli riktigt skönt det också tycker jag. Och vem vet, kanske solen överraskar oss och tar över regnet som utlovats. 

Kram, Nathalie

 

Flow Kitchen Nathalie Auren britas tarta2

 

Glutenfri britatårta med lemoncurd, kokosgrädde och färska jordgubbar

(ca 20-25 bitar)


Botten:

5 äggulor
1 dl björksocker
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosolja

Maräng:

5 äggvitor
1 dl björksocker
mandelflarn att toppa med

Lemoncurd:

2 hela ägg
3 äggulor
2 st ekologiska citroner (saft och skal)
0,5-1 dl björksocker
1 msk kokosolja

Topping:

1 burk kokosmjölk á 400 ml (kyld över natten)
färska jordgubbar


1. Börja med botten. Värm ugnen till 175°. Dela sedan äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna tillsammans med björksocker.

2. Smält kokosoljan och lägg sedan till i smeten tillsammans med mandelmjöl, bovetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. 

3. Gör nu marängen. Lägg till hälften av björksockret i bunken med äggvitor, och vispa sedan till en fluffig maräng. Lägg till resten av björksockret och vispa lite till. Testa så att marängen är klar genom att vända bunken upp och ner. 

4. Bred ut marängen över botten, gör den gärna "toppig". Strö över mandelflarn. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Håll koll på marängen så att den inte blir för mörk och undvik att öppna ugnsluckan under gräddningen. Ta sedan ur ugnen och låt svalna i lugn och ro.

5. Under tiden tårtbotten gräddas passar det bra att göra lemoncurden. Riv skalet av 2 ekologiska citroner, pressa sedan ur saften och lägg allting i en liten kastrull. Lägg i björksocker, kokosolja och 2 hela ägg tillsammans med 3 gulor. Vispa och låt lemoncurden sjuda tills du har önskad konsistens, det tar ca 10 minuter. Den ska inte koka. Dra av plattan och låt svalna. 

6. Under tiden tårtbottnet och lemoncurden svalnar förbereder du toppingen, dvs. kokosgrädden och jordgubbarna. Gröp ur den tjocka kokosgrädden som stigit upp till ytan i burken med kokosmjölk, använd inte vattnet som ev. finns kvar på botten. Vispa till en fluffig grädde. Om du vill kan du söta med lite björksocker eller honung, men det är inte nödvändigt. Noppa jordgubbarna och skär i mindre bitar. 

7. Skär tårtbottnet i två delar och placera den ena på ett lämpligt tårtfat. Bred först ut hälften av lemoncurden, sedan kokosgrädden och de skivade jordgubbarna. Lägg över den andra delen av tårtbottnet. Om du vill kan du endast dekorera tårtan med jordgubbar och lämna marängen synlig. Då kan du spara det som lämnade kvar av lemoncurden och kokosgrädden och använda som topping till andra kakor eller efterrätter. Jag valde dock att breda ut resten av lemoncurden och kokosgrädden över tårtan, och toppade med de resterande jordgubbarna tillsammans med lite smultronblad och blommor. 

8. NJUT!

  

Flow Kitchen Nathalie Auren britas tarta 2