FlowKitchen header 1260x350

Krämig quinoa med champinjoner och brysselkål

Skrivet av Nathalie Aurén 26.04.2017

FlowKitchen quinoa2

 

Ni vet när man ska på resa och försöker tömma kylskåpet dagarna innan man åker? Och när det ekar tomt tidigare än man tänkt sig, men det känns onödigt att gå till butiken. För man ska ju ändå åka snart.

Precis så har mina dagar sett ut den här veckan. 

Så när jag igår skulle laga något att ta med som lunch till jobbet fick jag nog vända mig till mitt kreativa jag där jag stod i köket med de sista grönsakerna som fanns i kylskåpet. Jag bestämde mig för att bara slänga ihop allt det jag hittade och se vad för slag röra det blir. Man taget vad man haver, eller hur? Jag hade absolut inte tänkt göra ett recept av det hela, för jag hade ingen aning om hur det skulle smaka. Men till min förvåning blev det jättegott, och nu måste jag ju dela med mig. 

Om du inte äter mjölkprodukter, eller om du som jag försöka minimera intaget av dem, kanske du saknar krämiga rätter med ost i? Då ska du testa näringsjäst! Det används för att tillaga veganska ostar, och är mycket rikt på B-vitaminer. Den finns både som tabletter och flingor, jag har själv bara använt flingorna. Det är näringsjästen som gjorde den här quinoaröran sådär härligt krämig och gav den en lite ostig smak. 

Till den här rätten behöver du absolut inte följa receptet till punkt och pricka. Ta det som du har hemma! De grönsaker jag använde tycker jag passade bra tillsammans, men blir säkert precis lika bra med andra som du råkar ha i kylskåpet. 


Nu ska jag packa färdigt och få undan det sista jobbet innan jag sticker iväg till Helsingfors och Amsterdam. Oj vad det ska bli skönt!

Ha det bra!

// Nathalie

 

 


 

Krämig quinoa med champinjoner och brysselkål

(2 stora portioner eller 3 mindre)

2 dl röd quinoa
1 tsk salt
2 msk kokosolja
2 pressade vitlöksklyftor
10-12 st brysselkål
5 stora champinjoner
1 stor morot
1 dl krämig kokosmjölk
2 msk näringsjäst
2 tsk örtsalt
2 cm färsk ingefära
0,5 tsk chililflakes
1 tsk timjan

1. Skölj quinoan i en sil. Koka upp vatten och salt och lägg sedan i quinoan. Låt koka i 10-15 minuter. 

2. Skölj och skiva champinjonerna i bitar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i svampen. Pressa i vitlök och stek tills champinjonerna får lite färg.

3. Skölj och skiva brysselkålen i mindre bitar och lägg i stekpannan. Stek i ca 5 minuter. 

4. Skala och riv moroten grovt. Skala också ingefäran och skiva i små bitar. Lägg i stekpannan. 

5. Häll i kokosmjölken och låt det puttra en stund. Lägg sedan i näringsjästen och kryddorna och rör om väl. 

6. Häll bort vattnet från quinoan och häll sedan i stekpannan med grönsakerna. Servera med lite färsk timjan. 

 

 


Vegetarisk pizza med glutenfritt botten

Skrivet av Nathalie Aurén 23.04.2017

FlowKitchen glutenfripizza

 

Hej måndag!


Oj, det var länge sedan. Eftersom jag varit semi-sjuk senaste veckan har bloggen glömts bort lite. Har haft fullt upp med att vila och så jobb däremellan. Nu börjar jag äntligen vara i skick, som tur. På torsdag åker vi till Amsterdam med familjen, jag vill ju verkligen inte vara sjuk då längre! Det ska bli så roligt att få upptäcka en ny stad, äta mycket god mat, gå i tulpanparkerna, shoppa vårkläder och bara umgås. Ska även träffa en kär vän som bor i närheten. Det blir en bra vappenhelg har jag på känn!


Hade jag varit hemma på vappen hade jag fixat till massor med picknick mat och gått ut och firat med mina vänner. Då skulle denna vegetariska pizza varit perfekt! Men kanske någon av er läsare tar och fixar till den istället. Jag får ta min picknick i Amsterdam istället, och jag klagar absolut inte. ;)


Ha en bra vecka allihopa!

// Nathalie

 

 

 


 

Vegetarisk pizza med glutenfritt botten

(2 medelstora pizzor eller 1 plåt)

Botten:
1 dl havremjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk/psyllium
1 tsk bakpulver
0,5 tsk örtsalt
3 ägg
1 dl valfri mjölk

Tomatsås:
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
500 g krossade tomater
1 msk agavesirap/honung
1 tsk örtsalt
1 krm chiliflakes eller chilipulver 
2 msk oregano

Stekt grönkål:
2 msk kokosolja
ca 200 g grönkål rivet i mindre bitar
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt

Topping:
3 stora champinjoner
1 liten gul paprika
200 g getost

 

1. Börja tomatsåsen. Fräs vitlök i kokosolja i en het stekpanna. Lägg till krossad tomat, agavesirap och kryddor. Låt puttra medan du gör pizzadegen.

2. Värm ugnen till 225°. Blanda de torra ingredienserna till bottnet. Lägg till ägg och mjölk och blanda väl. Låt stå i 5 minuter. Täck två plåtar med bakplåtspapper och fördela smeten på dem. Grädda i 10 minuter, om du har varmluftsugn gräddar du båda på samma gång, annars en åt gången.

3. Medan bottnarna gräddas steker du grönkålen i en stekpanna tillsammans med kokosolja, vitlök och örtsalt. Förbered även resten av toppingen. 

4. Ta ur pizzabottnarna ur ugnen och häll över tomatsåsen. Lägg på grönkål, paprika, champinjoner och getost. Grädda i ytterligare 10-15 minter. 

 

 


Glutenfri snickers-brownie med flingsalt

Skrivet av Nathalie Aurén 18.04.2017 | 1 kommentar(er)

FlowKitchen chokladjordnotsbrownie2

 

En kladdkaka med perfekt konsistens, sådär lagom kladdig och härligt seg. 


Det saknar jag allra mest när jag äter glutenfritt. För det är nästan omöjligt att få till samma seghet när man bakar glutenfritt, åtminstone har inte jag lyckats med det.  


Tills nu!


Denna brownie måste alla chokladälskare testa, speciellt om du är som jag och saknar den där härliga kladdkakan eller brownien. Här kommer räddningen! Jag bakade den här snickers-brownien till helgen, och så åt vi den med vaniljglass och jordgubbar som efterrätt till påskmiddagen. Ojoj, vad det var gott! Jordnötssmöret ger den där segheten som jag inte hittills fått till och tillsammans med chokladen blir det en nötig, snickers-smak.

Jag hittade inspirationen på Saaras blogg, men ändrade om en hel del för att få till en egen variant. Testa ska du absolut göra!


// Nathalie 

 


Glutenfri snickers-brownie med flingsalt

1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1,25 dl kokossocker
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 dl havre- eller mandelmjölk
1,5 dl osockrad jordnötssmör
75 g mörk, mjölkfri choklad
en nypa flingsalt

1. Värm ugnen till 175°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. 
2. Rör sedan ner mjölken och till sist jordnötssmöret. Rör noga så att det blir en jämn smet. 
3. Hacka chokladen i mindre bitar. Blanda i 2/3 i smeten. 
4. Täck en liten form (ca 20x15 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Tryck ner resten av chokladbitarna och strö över flingsalt. 
5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Smakar bäst efter en natt i kylskåpet.  

 

 

 


Nyttigt påskgodis - nötbollar med smak av mint och lakrits

Skrivet av Nathalie Aurén 14.04.2017 | 1 kommentar(er)

WP38071 100516 nathalieauren rawballs

 

 Hej från sjukstugan.

Jag hade tänkt att jag klarat mig undan den envisa förkylningen som så många tampats med under vintern, men tji fick jag. Ska hoppas att det inte blir långvarigt! I ett par dagar har jag nu kurerat mig med vila och en massa varmt att dricka, och så glass där mellan varven. Återigen blir man påmind om hur enkelt man tar hälsan för givet. Plötsligt blir man förkyld och helt utslagen, och det är så mycket som inte är självklart. Som att prata till exempel. Så kom ihåg att vara tacksamma när ni e friska!


Men nog om mitt sjukande. Låt oss prata lite om påskgodis istället.


Choklad hör ju påsken till och det kan lätt bli mycket sött som bjuds överallt. För att balansera upp det lite kan det vara en god idé att fixa till några nyttigare alternativ till kaffet eller efterrätten. De varma apelsinerna, som jag skrev om förra veckan, eller den mjölkfria chokladmousseen blir perfekta till efterrätt. Och de här nötbollarna som jag hittade i mitt receptarkiv kan kanske vara något till kaffet? 

 

Ha en riktigt skön påskhelg allihopa!

// Nathalie

 


 

NÖTBOLLAR

BAS:
4 dl blandade nötter
1 dl pumpafrön
8-10 st färska dadlar
1 msk smält kokosolja
2 msk vatten

LAKTRITS:
1 tsk lakritsrotspulver
1/2 - 1 dl kokosflingor att rulla i

MINTCHOKLAD:
2 msk kakao + 2-3 msk att rulla i 
1/2 tsk pepparmint extrakt


1. Mixa nötter och pumpafrön i en matberedare. Ta bort kärnorna ur dadlarna och mixa dem tillsammas med nötblandlingen. Lägg till kokosolja och vatten.

2. Ta bort hälften av smeten och lägg undan i en skål. Häll i lakritspulvret i smeten som är kvar i matberedaren och mixa lite till. Rulla i kokosflingor. 

3. Häll tillbaka smeten från skålen i matberedaren och lägg till kakao och pepparmintextrakt. Mixa och rulla sedan i kakao. 

4. Ställ bollarna i kylen en stund innan servering. 


Morotskaka-smoothie med mullbär, lime och bipollen

Skrivet av Nathalie Aurén 10.04.2017

FlowKitchen morotskaka smoothie

 
Hej där!


Förra veckan var det visst morotens dag, och jag hann inte riktigt med. Hade tänkt baka morotskakemuffins, men det får bli ett senare projekt. En smoothie med smak av morotskaka kändes däremot som en lämplig utmaning för en grå måndag som denna. Passar ju dessutom bra till påskveckan också. Enjoy!


 // Nathalie

 




Morotskaka-smoothie (2 mindre portioner eller 1 stor)

2 dl riven morot
1 dl blötlagda cashewnötter
1 banan
1 dl havremjölk
1 dl kokosmjölk
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl mullbär
1 tsk limesaft

Mixa alla ingredienserna i en mixer eller med en stavmixer. Toppa med t.ex. mullbär, bipollen och rivet limeskal. 

 

 

 


Varma apelsiner med vaniljglass och maräng

Skrivet av Nathalie Aurén 07.04.2017

FlowKitchen apelsin marang3


Om en vecka är det påsk...

...och i några dagar har jag funderat på vad jag ska hitta på för gott att göra till långhelgen. Det har stått helt still! Nu när jag har en "riktig" matblogg borde jag ju fundera ut värsta påskmenyn och vara i full färd med att testa olika spännande recept. Men så ambitiös tänkte jag nog inte vara i år. 

Men någonting kul vill jag ju hitta på! Och så härom dagen kom jag ihåg efterrätten som pappa alltid ville göra när vi hade middagsgäster hemma när jag var liten. Det här var hans specialitet. Apelsiner med vaniljglass och maräng som sattes i ugnen en liten stund och som sedan var härligt varma när det var dags att servera dem. Minst tio år sedan jag ätit dessa godingar senast, så därför ville jag nu testa att göra en egen variant av dem. På mitt sätt liksom. 


Och det blev en hit! En perfekt efterrätt efter en maffigare middag.


Den vanliga vaniljglassen ersatte jag med en mjölkfri sådan. Och marängen sötade jag med björksocker, d.v.s. xylitol. Ett nytt alternativ till det vanliga sockret jag inte använt tidigare. Dessa ska du testa om du göra något lätt och fräscht, hoppas det smakar!

 
Nu ska jag hastigt städa lite och sedan gå ut på promenad i solen innan jag får finfint besök senare ikväll. ❤

Ha en riktigt skön helg!

// Nathalie

 

FlowKitchen apelsin marang2

 

Varma apelsiner med vaniljglass och maräng (4 portioner)

1 dl mandelmjölk
1 dl blötlagda cashewnötter
1 burk kokosmjölk (á 400 ml, kyld över natten)
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk björksocker (xylitol)

4 st stora apelsiner
2 ägg
2 msk björksocker (xylitol)

1. Skölj cashewnötterna och mixa till en slät kräm i en matberedare tillsammans med mandelmjölken. 

2. Gröp ur kokosgrädden som stigit upp till ytan i burken med kokosmjölk och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde. 

3. Rör ner cashewkrämen i kokosgrädden och lägg till vaniljpulver och björksocker. Blanda väl. 

4. Häll i en låda med lock och ställ i frysen i minst 6h. Rör om med jämna mellanrum de första timmarna för att undvika iskristaller. Ta ur frysen i ca en halv timme innan du börjar med apelsinerna.

5. Värm ugnen till 200°. Skölj apelsinerna. Skär bort ett "lock" på toppen. Gröp ur fruktköttet och lägg i en skål, enklast är det att använda en kniv att skära loss köttet med och sedan gröpa ur med en sked. När du fått ut det mesta av fruktköttet skär du itu eventuella större bitar och lägger sedan tillbaka fruktköttet i apelsinen (skalet blir som en skål). Placera apelsinerna på en form. 

6. Dela äggvitorna från gulorna och vispa vitorna till ett hårt skum. Lägg till björksocker. 

7. Fördela vaniljglassen i apelsinerna. Klicka sedan på marängen så att den täcker glassen och blir som ett lock på apelsinen. 

8. Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen får färg, ca 6-8 minuter.


 

 


Varför Flow Kitchen?

Skrivet av Nathalie Aurén 05.04.2017

FlowKitchen nathalie3

 

Som flera av er läsare kanske vet bloggade jag tidigare på Sevendays och där hade jag min blogg Sköna morgon. Men nu i och med flytten hit till Foodly ville jag börja om med något nytt. Nytt namn och ett mera tydligt tema. Att temat skulle vara mat och hälsa var självklart. Men namnet var desto svårare. Vad känns som jag?


Till slut blev det Flow Kitchen - food & wellness. Och ja, det känns som jag!


Jag tycker om att laga mat. När jag står i köket försvinner jag in i det jag gör. Jag känner dofterna och smakerna. Och ser färgerna. Jag improviserar och prövar mig fram. Lagar något av det jag har i skåpen. Hittar på något nytt. Eller testar ett recept jag sett någonstans. Och sedan när jag får fotografera och styla maten jag gjort, då njuter jag ännu mera. Då gör jag det jag tycker allra mest om! 
 

Jag går in i mitt flow.


Och där i det flowet, där vill jag vara. Både i köket, och i livet. Att ha ett flow i livet måste vara en av de bästa känslorna som finns. När allting bara flyter på. Man behöver inte anstränga sig. Man bara följer med, livet vet vart det är på väg. Och det bara blir så som det ska vara. Det flowet, det vill jag ha mera av. 


Och just därför heter min blogg Flow Kitchen.


Det jag vill mest med min blogg är att inspirera. Inspirera dig som läsare att kanske testa något nytt, om det så är en ny ingrediens, en ny maträtt eller ett nytt sätt att se på saker och ting. Jag har en ganska klar vision om hurudan jag vill att bloggen ska vara. Men nu känns det ännu som om den växer fram, prövar vilken riktning som känns bäst. Och därför skulle det vara jättekul att höra lite om vad DU vill läsa om här i mitt Flow Kitchen. Det är ju DIG jag vill inspirera. Jag blir jätteglad om du kommenterar eller skickar iväg ett mejl, hoppas vi hörs!

 

Nu ska jag sticka iväg på ett möte, ha en bra onsdag!

// Nathalie

 


Snabb kikärtspasta med kycklingtomatsås

Skrivet av Nathalie 03.04.2017

FlowKitchen kycklingpasta

 

Hej måndag!

Tänk att det är april? Och det blev visst vinter igen här i Vasa. Jag som redan hade tänkt börja städa bort vinterkläderna och alla varma skor. Men som tur ser det lite ljusare ut nu redan! Jag har haft en jätteskön helg. Sovit länge, ätit mycket gott. Vilat och dansat salsa. En ytterst bra kombination! Blev riktigt biten av dansen, kanske jag till och med tar och anmäler mig till en kurs. Det var så kul! Och svettigt. 


Den här veckan har jag mycket på gång. Firmajobb, möten, jobb i butiken och en vända upp till Nedervetil står på schemat. Och i helgen får jag besök av mina tjejer. Det ser med andra ord ut att bli en mycket bra men fullspäckad vecka. Därför har jag idag passat på att förbereda lite mat för veckan. Lax, ugnsgrönsaker och kikärtspasta med kyckling har jag nu i kylen. Så behändigt att inte behöva stå och göra mat varje dag. Brukar du göra storkok? 


Och här kommer recept på pastan! Enkelt och gott. Precis som jag vill att det ska vara. Kikärtspasta är något jag börjat använda nu under de senaste månaderna, och den har blivit en klar favorit. Funkar mycket bra till den vegetariska måltiden också, eftersom den är så proteinrik. 


Nu ska du ha en riktigt bra vecka!

// Nathalie




Kikärtspasta med kyckling-tomatsås (3-4 portioner)

300g kikärtspasta
300g kycklingstrimlor
200g zucchini
500g krossade tomater
0,5 dl valfri grädde/mjölk (jag använde tjock kokosmjölk)
1 riven morot
0,5 tsk salt
1 tsk örtsalt
2 tsk oregano
1 tsk vitlökspulver
1 tsk agavesirap
1 liten kruka färsk basilika


1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och låt koka i ca 8-10 minuter.
2. Stek kycklingstrimlor i lite olivolja. Häll över de krossade tomaterna, krydda med salt, örtsalt, vitlökspulver och oregano. Låt puttra en stund.
3. Skölj och tärna zucchinin och skala och riv moroten. Lägg i stekpannan tillsammans med mjölk och agavesirap. 
4. Hacka basilika och lägg i såsen när den småkokat i ca 10 minuter. 
5. Häll av vattnet från pastan och ät sedan tillsammans med kycklingsåsen och lite färsk basilika. 

 

 


Glutenfri mintchokladtårta med chokladmousse, blåbär och kakaonibs

Skrivet av Nathalie Aurén 30.03.2017

FlowKitchen chokladtarta



Godmorgon torsdag!

Jag säger det varje år. Och i år är inget undantag. Jag älskar den här tiden på året. Tänk, vi har klarat oss igenom en mörk vinter i år igen. Ljuset är äntligen tillbaka, det är inte längre kolmörkt klockan sex. Fåglarna kvittrar och det riktigt syns hur världen vaknar till liv. Jag ler i kapp med solen, det är nu vi har den bästa tiden framför oss. I år vill jag njuta av våren så mycket jag kan, sommaren kommer ändå snabbare än man kan tro. Första våren i Vasa, och jag tror det kommer att bli den bästa våren på länge. 


Men nu till tårtan!

Kombinationen choklad och mint måste nog vara något av det godaste som finns. Håller ni inte med? Förra veckan fyllde min kära bror år och jag lovade baka något till hans kalas. Och det blev denna lilla chokladtårta! Själva tårtan har jag bakat flera gånger förr men den här gången lade jag till lite mint för att testa något nytt. Och chokladmousset med avokado till blev riktigt pricken över i:et! Tårtan hade riktigt bra åtgång på kalaset bland alla andra "vanliga" bakverk som det bjöds på, ibland är det bra med något som inte är lika sött som allt det andra. Och mina smaklökar tycker ändå att detta är tillräckligt sött, det är väl frågan om en vanesak. Men om du gillar choklad och mint ska du absolut testa denna, den är ju dessutom ganska hälsosam. 

 

Ha en bra dag fina ni!

// Nathalie

 

FlowKitchen chokladtarta3

 

Glutenfri mintchokladtårta med chokladmousse, blåbär och kakaonibs

2 mogna bananer
10 färska dadlar
4 ägg
0,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk mintolja
en nypa salt
kokosolja till formen (20 cm i diameter med löstagbar kant)

1 sats chokladmousse (recept längre ner)
1 dl färska blåbär
ca 1 msk kakaonibs

1. Värm ugnen till 200°. Ta bort kärnorna ur dadlarna. Mixa banan och dadlar i en matberedare.
2. Lägg till ägg och mandelmjöl. Mixa till en slät smet. 
3. Häll i mandelmjöl, kakao och bakpulver och mixa tills smeten är jämn.
4. Lägg till sist i mintoljan och lite salt. 
5. Smörj formen med kokosolja och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. 
6. Låt svalna helt. Skär sedan tårtan i två delar med en vass och lång kniv. Lägg det understa bottnet på ett serveringsfat och bred ut hälften av chokladmoussen. Lägg försiktigt på den övre delen av tårtan och garnera med resten av chokladmoussen, blåbär och kakaonibs.

 

Chokladmousse med avokado


1 burk kokosmjölk (á 400 ml, kyld över natten)

1 stor, mogen avokodo
1 liten, mogen banan
2 msk kakao
3 msk agavesirap
en nypa salt
kakaonibs och kokosflingor att toppa med

1. Gröp ur kokosgrädden som stigit upp till ytan i burken med kokosmjölk. Spara vattnet till t.ex. en smoothie.
2. Vispa kokosgrädden fluffig med en elvisp.
3. Mixa sedan grädden, avokado och banan med en stavmixer.
4. Lägg till kakao, agavesirap och salt och mixa lite till. Smaka och lägg till mera sötning om det behövs.

 

FlowKitchen chokladtarta4


Matfotoworkshop i Helsingfors

Skrivet av Nathalie Aurén 28.03.2017 | 1 kommentar(er)

FlowKitchen louvaworkshop4


Vilken helg jag har haft!


Först jobbade jag på lördag och hoppade genast på tåget ner till Helsingfors när jag slutade. Köpte med mig en raw cake från Raawka och satt och njöt av den och lugnet. Väl framme i huvudstaden tog jag mig raka vägen till hotellet där jag skulle övernatta. Hur lyxigt som helst att få lägga sig ner i rena, mjuka, vita lakan och bara ligga där resten av kvällen. På söndagmorgon var det tidig väckning och hotellfrukost som gällde. Alltså, det är bara något speciellt med att äta frukost på hotell. Jag älskar det! 


Sedan efter att jag proppat i mig lite för mycket var det dags för helgens riktiga höjdpunkt, matfotoworkshop med en av Finlands mest kända matbloggare, Jenni Höyrinen. När jag läste om workshopen för ca en månad sedan blev jag alldeles till mig och bara visste och kände att på den måste jag gå. Och i söndags fick jag det bevisat, jag var verkligen på rätt plats. 

 

FlowKitchen louvaworkshop6

 

Vilket arbetsutrymme hon hade! Ett stort kök, massor med fria ytor, stora fönster, perfekt ljus och fullt med fina ytor och tillbehör. Ett sådant kontor ska jag också ha en dag. Det var Jenni, hennes assistent Saara och matbloggaren Veera som driver bloggen The Queen of Delicious som höll i trådarna och delade med sig av sina bästa tips under dagen. Dagen började med en teoretisk del där Jenni berättade om matfotografering, matstyling och story telling. Sedan fick vi börja fotografera!

 

FlowKitchen louvaworkshop10

 

Först var det dags för mocktails! Jenni gjorde en drink med gurka och lime och visade sedan hur hon skulle fota den. Det var roligt att få se ett proffs in action. Sedan fick vi göra egna mocktails och fotografera dem. Jag gjorde en härlig rosa en med svarta vinbär, lime och bubbelvatten med smak av tranbär.

 


FlowKitchen louvaworkshop5

 

Söta Saara fick agera handmodell. 


 FlowKitchen louvaworkshop3



Efter drinkarna var det dags för något ännu bättre, VÅFFLOR! Vi hade ett helt bord fullt med olika toppings, både salt och sött, till vårt förfogande. Det var svårt att välja kan jag säga. Jag bestämde mig till slut för att fota en söt våffla med kokosgrädde, hallon och blåbär, musli, honung och jordnötssmör. Mums! 

 

FlowKitchen louvaworkshop7
FlowKitchen louvaworkshop

 

Efter fotosessionen var det dags för lunch. Förutom att vi fick äta upp det vi fotat serverades det även två jättegoda quinoasallader, hann inte ens få dem på bild. Men gott var det!


Vi var 8 st deltagare på workshopen, alla lika ivriga och mattokiga som jag. Härligt att vara på ett ställe med andra likasinnade! Resten av dagen ägnades åt Instagram och Pinterest. Vi fick massor med nyttiga tips, de här kvinnorna kan verkligen sin sak.

 

FlowKitchen louvaworkshop8

 

Det var en trött men lycklig jag som gick till tåget senare på kvällen. Att få träffa personer man beundrar, och se att de faktiskt bara är helt vanliga människor, är otroligt hälsosamt. Att se att någon faktiskt kan leva på att fota vackra matbilder hela dagarna gav mig en rejäl boost, nu ser jag ännu tydligare vart jag vill komma.

 

Det här lever jag länge på!

 

FlowKitchen louvaworkshop2