FlowKitchen header 1260x350

Foodlys veckolista - mat

Skrivet av Nathalie Aurén 16.08.2017

FlowKitchen sockerfritt3


Livsmedel jag inte kunde leva utan:

Ägg är absolut ett livsmedel jag inte skulle kunna leva utan. Så gott, komplett och enkelt. Sedan skulle jag nog bli väldigt olycklig utan bär. Och frukter. 

 

Den här maträtten tycker jag inte om:

Nu fick jag nog fundera en god stund.. För egentligen kommer jag inte på något som jag på riktigt avskyr. Svinkött gillar jag inte speciellt mycket längre och försöker att undvika. 


På morgonen äter jag:


På vardagarna blir det oftast havregrynsgröt kokat på vatten och kokosmjölk med banan (allra helst fryst) och blåbär på, och ett kokt ägg med örtsalt till. På helgerna brukar jag lyxa till det med bananplättar, smoothiebowls eller glutenfritt bröd.  

 
 

FlowKitchen chokladmousse

Min favorit dessert:

Oj, vad svårt. Något med choklad går alltid hem, och lite syrliga bär till så att det både blir fräscht och sött. Min chokladmousse gjord på avokado är en favorit! Och chokladsåsen får absolut inte lämnas bort. 


Jag bakar helst:

Hälsosamt utan gluten och vanligt socker. Förrut när jag bakade "vanligt" tyckte jag inte alls att det var kul, men ända sedan jag börjat baka med hälsosamma ingredienser har det blivit något av det bästa jag vet. Allra helst bakar jag det som går enkelt och snabbt, inget invecklat. 


Jag dricker helst:

Vatten. Både med och utan bubblor. Eller så ett glas riktigt gott, lagom sött och fruktigt vitt vin. 


Tre ingredienser som alltid finns hemma hos mig:

Havregryn, banan och ägg. 


Mina föräldrar brukade laga:

Lasagne, riktigt mört kött med gräddpotatis, tacos och pyttipanna med stekt ägg.

 

WP37491 170416 nathalieauren havregrynsgrot
 


Min måltidsrytm:


Frukost äter jag mellan 8-10, beroende på hur jag jobbar. Ibland blir det ett litet mellanmål där vid 11-tiden. Lunch mellan 12-13. Mellanmål vid 15-16. Middag nångång mellan 17-18. Ibland ett kvällsmål kl 21. 


Det mest exotiska jag ätit:

Ja du. Har faktiskt inte ätit något speciellt exotiskt. Smakat på sniglar, räknas det?  


Min favoritrestaurang/café:

I Vasa tycker jag allra mest om Raawka, både deras luncher, raw cakes och stämningen i lokalen. När jag är på resa eller besöker andra städer i Finland tycker jag om att pröva nya restauranger och cafeer, så egentligen har jag ingen favoritrestaurang. Sandro i Helsingfors är mitt senaste "fynd", jättegod marockansk mat med massor av spännande smaker. 




WP43607 051116 nathalieauren alchemy2

En stark matupplevelse:

När vi åt sushi i New York. Innan det var jag inte speciellt förtjust, men efter den upplevelsen blev jag frälst! Att äta på Alchemy på Bali var också en upplevelse. Har aldrig varit så till mig av en smoothiebowl, och rawpizzan där var helt otrolig. 


Min paradrätt i köket:

Bananplättar med alla möjliga tillbehör eller så kyckling med basilikapesto och rostade ugnsgrönsaker. Eller nån av mina kakor!  

 
 

Låt vardagen börja med en fräsch sallad

Skrivet av Nathalie Aurén 14.08.2017

FlowKitchen sommarsallad

Hej på er!


Efter en månad utan ha skrivit en enda rad här på bloggen känner jag nu att inspirationen sakta med säkert kommer tillbaka. Jag kan återigen konstatera att det här är min bästa tid, när sommaren börjar övergå till höst och det blir mörkt om kvällarna. Det är nu jag vill ta tag i saker och få rutin på vardagen igen. Kreativiteten kommer tillbaka och idéerna börjar ploppa upp. Det känns som att vakna efter någon slags dvala. Varje år är det samma sak. Sommar och ledighet är härligt och välbehövligt, men oj vad det är skönt när vardagen kommer igång igen. 


Några små punkter om nuet:

- Inspirationen i köket har äntligen kommit tillbaka, och jag vill mest äta fräscht, grönt och hälsosamt. Salladen på bilden är precis det jag dreglar över just nu!

- I dagens krönika skriver jag om att välja bort socker, vilket är exakt vad jag bestämt mig för nu. Och det känns så bra! Här kommer du till den

- På tal om min krönika. Det känns fint att jag har min egen sida, en sida som för varje vecka fylls på med texter som känns viktiga och relevanta för mig själv och förhoppningsvis också för er som läser. För er läsare är det kanske knepigt att se någon skillnad på bloggen och krönikorna, och egentligen gör det ingenting. Men tanken är att jag här på bloggen publicerar recept och skriver mera personligt, och krönikorna är mera fakta baserade texter med hälsa i fokus. Nu var det sagt, och här kommer du till min krönika sida!

- De två veckorna som jag var helt ledig och inte rörde vid datorn gjorde gott, nu känner jag mig redo att ta mig an höstens jobbprojekt. Håller bland annat på att planera två kurser i hälsosam bakning, är både ivrigt och otroligt nervös. Hade någon sagt till mig för något år sedan att jag ska hålla en kurs i bakning hade jag fått mig ett gott skratt. Men se hur livet kan ta oväntade riktningar. Mera info om kurserna kommer snart! 


Nu ska jag fortsätta jobba, och du kan ta dig en titt på "receptet" till salladen jag åt häromdagen. Den riktigt smakade nystart och inspiration tycker jag! 

// Nathalie

 


 

Fräsch sallad med mycket grönt

(inga exakta mått)

några stora salladsblad
1/2 zucchini
en bit gurka
ca 6 st körsbärstomater
1 kokt ägg
1/2 liten avokado
en liten rödlök
oliver
fetaost gjord på fårmjölk
hummus (mixa en burk kikärter med 2 msk olivolja, 1 dl vatten, 2-3 vitlöksklyftor, lite chiliflakes och 1 tsk örtsalt)


Koka ägget och gör hummusen. Skölj alla grönsaker och skiva i lämpliga bitar. Gör strimlor av zucchinin med en spiralizer. Lägg upp allting på en stor tallrik och njut av härligheten!

 

 

 

 

 

 


Sommar­tankar och glutenfri kikärts­pasta

Skrivet av Nathalie Aurén 11.07.2017

FlowKitchen sommar


Hej på er!


Först gick en vecka, och sedan en till, och plötsligt var det två veckor sedan jag sist bloggade. Men jag tänker att det är okej, ibland behövs lite paus för att man ska hitta tillbaka till inspirationen. Det tycks bli så på sommaren har jag märkt. Jag har ingen lust att tillbringa mera tid vid datorn än absolut nödvändigt, och inte i köket heller för den delen. Har inte lagat någon ordentlig mat på flera veckor, jag vill bara äta lätt och enkelt. Inget som tar länge att laga eller som kräver någon extra ansträngning. Och dessutom står kylskåpet för det mesta tomt hemma, eftersom jag kör upp och ner mellan mamma och pappas Nedervetil och villan i Närpes.

Men det är fascinerande hur det går att få ihop enkla rätter av i princip ingenting! Härom dagen när jag åter en gång länsade kylskåpet på de få råvaror som fanns där blev resultatet en krämig pasta med champinjoner, spenat och tomater. Och det var jättegott! Kikärtspasta är något du ska testa om du inte gjort det, naturligt glutenfritt och innehåller mycket protein. Finns i de flesta större mataffärer. Och på tal om glutenfritt, i min senaste krönika skrev jag om att äta glutenfritt, hur du kommer igång och vad som är skillnaden på celiaki (glutenintolerans) och överkänslighet mot gluten. Här kommer du till den!

Njut av sommaren hörni. Det ska jag. Säger inte att jag har en bloggpaus, utan bara att jag återkommer när det känns så. Precis som jag gjort hittills. Jag ska äta massor av alla frukter som är som allra bäst just nu, plocka jordgubbar, logga ut från sociala medier och lägga mig ner med näsan i en bok. Jag ska släppa stressen, ta det lugnt och ladda batterierna inför hösten. Det behövs!

Ha det så bra! Och just det, receptet på pastan kommer under bilden!

// Nathalie

 

FlowKitchen kikartspasta

Kikärtspasta med champinjoner, spenat och körsbärstomater

(eller helt enkelt det som du råkar ha hemma!)

2 dl kikärtspasta
1 msk kokosolja
10 st champinjoner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl krämig kokosmjölk / havregrädde 
1 dl körsbärstomater
2 dl färsk baby spenat
1 tsk örtsalt
lite peppar
lite chiliflakes

Koka kikärtspastan i ca 15 minuter. Hacka löken, pressa vitlöken och skiva champinjonerna i mindre bitar. Stek i kokosolja. Häll i kokosmjölken och lägg till körsbärstomaterna och babyspenaten. Låt puttra en liten stund. Häll bort vattnet från pastan och häll över pastan i stekpannan med champinjonerna och grönsakerna. Blanda väl och servera sedan genast. 


Mjölkfri rabarber- och jordgubbsglass och min senaste krönika om antiinflammatorisk mat

Skrivet av Nathalie Aurén 27.06.2017 | 2 kommentar(er)

040616 nathalieauren rabarberglass3

 

Hej där!


Oj vad tiden går. Midsommarhelgen kom och gick, men bra var den. Jag spenderade helgen vid villan med 15 nära och kära människor, och vi hade det så mysigt. Men tänk att det snart är juli, jag hänger inte riktigt med. Känns lite som att sommaren flyger förbi, och egentligen har den knappt börjat. 

Nu håller rabarbertiden kanske på att vara över, men ännu går dom att plocka och använda. Jag gjorde denna glass förra sommaren och nu känns den riktigt lockande att göra igen. Jordgubbar och rabarber passar så bra ihop, fräscht och somrigt. Jag längtar efter att få plocka jordgubbar ur landet, det är få saker som smakar så gott som just dom jordgubbarna. Håller tummarna för att det blir en jordgubbsrik sommar! Receptet kommer annars från en härlig glassbok som heter N'ice cream, fullproppad med mjölk- och sockerfria glassar. Den ska du se till att få tag på om du inte redan har den i bokhyllan. 

 
Nu ska jag göra mig i ordning till jobbet, ha en bra dag!

// Nathalie


PS. I måndags publicerades min andra krönika! Jag skrev om att antiiflammatorisk mat och om hur kosten påverkar vårt mående, och ställde den svåra frågan om man faktiskt kan äta sig friskare. In och läs! Här kommer du till krönikan. Och du, glassen är absolut antiiflammatorisk! ;)
 

 

040616 nathalieauren rabarberglass2

 

 
RABARBER- OCH JORDGUBBSGLASS

2 stora rabarberstjälkar
1 burk kokosmjölk (400 ml, kyld över natten)
1 msk cashewsmör (jag gjorde min egen genom att stavmixa 2 msk cashewnötter och lite vatten) 
1 msk smält kokosolja
3 msk honung
2 dl färska jordgubbar

Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Rensa jordgubbarna och skär i små bitar. Smält kokosoljan. Gröp ur den tjocka kokosgrädden ur burken med kokosmjölk. Mixa kokosgrädden med rabarber, cashewsmör, kokosolja och honung. Lägg till hälften av jordgubbarna och mixa allt till en slät smet. Blanda till sist i de resterande jordgubbarna.

I glassmaskin:
Häll smeten i glassmaskinen och låt "snurra" i 20-30 minuter. Servera gärna genast. 

Utan glassmaskin:
Häll smeten i en frystålig burk med lock. Frys i ca 3 timmar. Rör om ungefär en gång i halvtimmen för att få en krämig konsistens och för att minska på iskristallerna. Står glassen längre i frysen måste den tinas en längre stund innan servering. 




Goda och glutenfria tårtor och kakor till midsommar

Skrivet av Nathalie Aurén 19.06.2017

WP39678 nathalieauren midsommar13

 

Hej midsommarveckan!

 

Jag tycker det känns riktigt konstigt att det är midsommar på fredag. Jag har inte ens hunnit vänja mig vid att det faktiskt är sommar. Vart har den här månaden tagit vägen liksom?


Midsommar för mig betyder villan. En helg med massor av god mat och gott sällskap. Min familj har sommarstuga ute på en holme i Rangsby, tillsammans kära farmor och min fasters familj. Varje midsommar är vi ett stort gäng där och i år blir inget undantag. Just nu håller jag på och funderar vad jag ska baka för gott åt oss, för det kommer att bli mååånga kaffestunder. 


Därför tänkte jag att jag ska tipsa om recept på dom bästa tårtorna och kakorna jag gjort dom senaste åren. Förra året minns jag att jag gjorde en jordgubbscheesecake och chokladtårtan med kokosgrädde och färska bär blev den sommarens hit. Under varje bild finns länken till själva receptet, hoppas du hittar lite inspiration!

 

 

FlowKitchen chokladtarta3


Glutenfri mintchokladtårta med avokadochokladmousse

 

WP41226 270716 nathalieauren chokladtarta2

 

Glutenfri chokladtårta med cashewkräm, kokosgrädde och färska bär

 

WP39477 200616 nathalieauren jordgubbscheesecake


Raw jordgubbscheesecake

 

FlowKitchen blueberry rawcake3

 Raw blåbärscheesecake

 

WP42392 290916 nathalieauren mangorawcake

Nötfri mangorawcake

 


Mjölk- och sockerfri avokado­glass med lime och matcha

Skrivet av Nathalie Aurén 16.06.2017 | 1 kommentar(er)

FlowKitchen avokadoglass2


Är det faktiskt så att det är sommar på riktigt nu? 


Vi ska tro det! 


Jag vill börja med att säga TACK för den fina responsen jag fick för min första krönika! Jag blev jätteglad. Men ni anar inte hur mycket prestationsångest jag hade över den. Och har fortfarande. Det är tydligen någon fas jag går igenom nu i typ allt jag gör. Bloggen inräknat. Och det är inte alls kul! Men det är något jag vill lära mig hantera och bli vän med. Därför försöker jag att inte tvinga fram något. Det får ta den tid det tar. 

Och nu vill jag dessutom njuta av sommaren och bara vara så mycket det går. Märker att jag helt automatiskt spenderar mindre tid vid datorn, och också i köket. Men ibland slår inspirationen till, och jag hittar mig själv där bland en massa skålar och grejs. Och då kommer vi in på dagens recept! För om man ska njuta av sommaren så har ju glass en självklar del av det. Jag har ätit vanlig glass nu ett par gånger den senaste veckan, och kan nog bara tyvärr konstatera att min mage gillar det inte alls. Tråkigt. Men egentligen är det ju inget nytt, jag har ju nog vetat det i flera år redan. Men ändå tänker jag varje gång att kanske det ändå går bättre den här gången, kanske jag inte får ont i magen nu. Eller så tänker jag inte alls utan bara köper och äter och får sedan lida lite. Att man inte förstår. Men lite vanlig glass nu som då är ju inget farligt, det hör ju bara sommaren till. 

Och som tur finns det glass som inte orsakar några problem alls! 

Som den här avokadoglassen till exempel. Den är inte så söt, är kanske mera som en mellanmålsglass. Men den fick godkänt av min bror, så kanske den ändå var helt tillräckligt söt. ;) Receptet kommer längre ner om du vill testa. Matchapulvret gör glassen lite grönare, men går bra att utesluta. 

Ha en riktigt skön helg allihopa, och ät nu mycket glass! Det ska jag i alla fall.

// Nathalie

 

FlowKitchen avokadoglass

 

Mjölk- och sockerfri avokado­glass med lime och matcha

2 mogna avokador
250 ml kokosgrädde (jag använde denna, blir bäst efter att ha stått i kylen en stund)
saft från 1/2 lime
4-5 msk honung eller allan flytande sötning
1 tsk matchapulver (går att utesluta)
(glutenfria strutar)

Stavmixa alla ingredienser till en slät och krämig smet. Smaka och lägg till mera lime och/eller sötning vid behov. Häll i en låda med lock och ställ i frysen i minst 3 h. Rör om då och då. Tina en liten stund innan servering. Ät i glutenfria (eller vanliga) strutar. NJUT!

 

 

 

 


Jag är med krönika!

Skrivet av Nathalie Aurén 12.06.2017

Screen Shot 2017 06 12 at 15.01.23

Nu har jag en liten nyhet att berätta!


Jag tycker om att skriva. Och nu en tid har jag spekulerat i det att försöka göra skrivandet till en del av mitt jobb. Allra helst genom bloggen, men jag tänkte ändå att jag är helt öppen för andra möjligheter också. Show me what you got, liksom.. 

Och så att jag lunchade med Sofie en solig majdag för någon vecka sedan. Det är hon som är spindeln i nätet bakom hela denna sajt. Foodly alltså. Och hon är grym!

"Vill du börja skriva krönika för oss?" 

Det första jag tänkte var: Vad saakeli är en krönika? Som tur tog jag mig samman, jag kan alltid googla tänkte jag.

Och svarade givetvis JA!

Så kan det gå. Och i dag är det en stor dag, för i dag publicerades min allra första krönika. Min krönika. Iiik! Nu har jag lite bättre koll på vad en krönika är, men nog känner jag mig lite som bambi ute på hal is. Nej, nog ska det blir bra! 

Min krönika heter alltså Flow Kitchen - hälsa i köket. Det blir samma tema som här på bloggen, men med mera fokus på faktabaserad text och forskning om sådant som är relaterat till mat och hälsa. 

Jag fick börja snällt, och skrev en kort introduktion. Här kommer du till den! För dig som läst bloggen en tid är det mesta säkert känt från förr, eller så kanske jag lyckats tvista om det lite. ;) 

 

 

 

 

 

 

 


En grön smoothie som inte smakar grönt

Skrivet av Nathalie Aurén 09.06.2017 | 1 kommentar(er)

FlowKitchen greensmoothie

 

Kan en grön smoothie faktiskt vara god?

 

Ja, det kan den!

Men det kan ta en tid innan man vänjer sig vid den gröna smaken. För det kan lätt bli väldigt.. grönt. Och för att bli van är det bra att ta det steg för steg. Om du har din vanliga blåbärssmoothie, släng i en näve färsk babyspenat. Eller lite grönkål. Eller frysta ärtor. Det gröna försvinner i blåbärssmaken. Snällt och obemärkt.

Det som är så bra med smoothies är att man så lätt kan gömma en massa nyttigheter i dem, utan att det överhuvudtaget behöver märkas. Som till exempel nötter, frön, oljor och för att nu tala om grönt; alla gröna blad och grönsaker. Och det är ju dom gröna grönsakerna vår kropp trycker allra mest om, och dom äter vi oftast alldeles för lite av. 

Jag har själv haft jättesvårt för gröna smoothies, det har helt enkelt inte blivit gott. Men nu har jag bestämt att jag ska börja äta mera grönt, och då blir det naturligt att sikta in mig på smoothies. Det känns lättast! Och häromdagen fick jag till en grön en som faktiskt var jättegod, och det smakade inte alls grönt. Hemligheten är fryst mango! Som sagt, det lönar sig att ta ett steg i taget för att vänja smaklökarna. Och då är frukt perfekt att börja med. Jag tänker mig att det senare kan bli enklare att minska mängden söt frukt för att göra smoothien ännu grönare, och då ännu nyttigare. 


Det jag hade i min gröna smoothie var följande:


En snäll grön smoothie

1 liten banan
200 g fryst mango
2 dl fryst grönkål
1 dl färsk babyspenat
saft från 1/2 citron
1/2 dl valfri mjölk (jag använde kokosmjölk)
lite vatten för att få till önskad konsistens

Mixa allting i en mixer eller stavmixer. Njut!

 

 

FlowKitchen greensmoothie2


Ugnsbakad sötpotatis med getost, spenat och granatäpple

Skrivet av Nathalie Aurén 07.06.2017

FlowKitchen ugnsbakad batat


 
Hej från villan!


Här sitter jag och ser ut över havet. Första gången jag är här helt själv, och det är så skönt! Pepe (min hund) är här förstås, och han räcker gått och väl som sällskap. Tänk, nu har vi det allra bästa framför oss. Jag ser fram emot långa, ljusa och varma kvällar och spontana utflykter. Och mycket glass. Och för att inte tala om all fräsch sommarmat!

Och då kommer vi in på det jag lagade imorse innan jag kom ut hit. Ugnsbakad sötpotatis, eller batat som det heter här i Finland. Jag har länge dreglat över dem på diverse bloggar och instagramkonton men inte kommit mig för att testa. Nu fick jag äntligen tummen ur, och kommer definitivt att göra det flera gånger. Perfekt sommarlunch. Och går att variera i oändlighet. Egentligen är det ju exakt samma sak som vanlig ugnsbakad potatis, men eftersom jag verkligen gillar sötpotatisens sötma är det här min mera grej. Testa du också!


Nu ska jag stänga av datorn, lägga bort telefonen och sedan gå ut och leta reda på mitt yrväder till hund. Ha en riktig skön kväll allihopa!


// Nathalie

 

FlowKitchen ugnsbakad batat2

 

Ugnsbakad sötpotatis med getost, spenat och granatäpple

(2 portioner)

1 medelstor sötpotatis (batat)
200 g babyspenat
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
100 g getost
1 dl granatäppelkärnor
lite olivolja

1. Värm ugnen till 200°. Skär itu sötpotatisen och placera på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca1 h tills den är mjuk hela vägen igenom. 

2. Stek under tiden vitlök och spenat i kokosolja i några minuter. Smula getosten och ta ur kärnorna ur granatäpplet. 

3. Ta ur sötpotatishalvorna ur ugnen och gröp ur en liten grop för att få plats för fyllningen. Lägg i den stekta spenaten och getosten och ställ tillbaka in i ugnen en liten stund tills getosten får lite färg. Toppa sedan med granatäpple och lite olivolja. Låt svalna en liten stund innan servering. 

 

 

 

 


Hemma från en matig helg i Stockholm

Skrivet av Nathalie Aurén 05.06.2017

FlowKitchen stockholm


Hej på er!


I helgen har jag varit i Stockholm med min vän Janica. Vi har haft en riktig mat-helg. Härligt att resa med någon som är lika mattokig som en själv. Oj så mycket gott vi har ätit! Allt från Stockholms godaste hamburgare, gourmet tapas och den bästa sushin någonsin till acaibowls, vegansk glass och färsk pressande jucier. Utbudet i Stockholm är enormt, vi hade svårt att välja var vi skulle äta för att hinna med allt. På varje ställe vi åt fanns det gott om glutenfria alternativ och det märks att svenskarna har hunnit ett steg längre när det gäller hälsosam mat. Jag hoppas vindarna kommer över hit till oss snart!


Efter en matresa som denna är det ändå skönt att komma hem och få laga egen mat i det egna köket. Jag fick med mig en hel del inspiration i form av böcker och glutenfria produkter, ser fram emot att fördjupa mig i dem och laga något spännande som jag kan dela med mig av här på bloggen. 

 

Food Pharmacy

Har tänkt köpa denna bok länge, och äntligen fick jag det gjort! Har bara bläddrat i den ännu, men jag vet att det kommer att blir många intressanta lässtunder. Boken handlar om tarmens betydelse för vårt välmående, antiinflammatorisk kost och hur vi med matens hjälp kan äta oss friskare. Ni kommer att få höra mera om den framöver!


Green Kitchen Travels

Jag älskar att köpa kokböcker. Och denna vackra skapelse kunde jag inte motstå! I helgen har vi pratat mycket om framtidsdrömmar och vad man vill med livet. Jag funderar mycket på sådant just nu och det är både skrämmande och spännande på samma gång. Passande nog kom jag över denna vackra kokbok av paret David och Luise. De har rest jorden runt, ätit fantastisk mat från världens alla hörn och sedan samlat sina bästa vegetariska och hälsosamma recept i en tjock kokbok. Och det är precis något sådant jag drömmer om att göra. Boken får bli min påminnelse om att våga drömma och tro att vad som helst är möjligt. För så är det! 


Vegansk choklad, mullbär, musli, nyponskalsmjöl, ärttpasta och choklad med kokosmjölk

Alltid när jag är i Stockholm (eller reser över huvudtaget) är en runda i någon matbutik ett måste! Varför ser allting så mycket fräschare, godare och mera spännande ut i matbutiker utomlands? Det är så roligt att bara gå omkring och kika bland hyllorna. En helt annan klass på hur de svenska förpackningarna är designade (yrkesskada) och så mycket större utbud på hälsosamma produkter. Den här gången fick jag med mig hem en hel hög med spännande grejer. Ärtpastan ska jag testa här någon dag, och kokosmjölkchokladen kunde jag ju inte låta bli att smaka. Den var jättegod! Nyponskalsmjöl och mullbär finns ju nog här hemma också, men eftersom de råkade vara mycket billigare på svenska sidan passade jag på. 

 

Ha en bra vecka allihopa!

// Nathalie


PS. Denna vecka har jag dessutom fått äran att vara Veckans blogg på den svenska fikasajten Robbas bästa! Där svarar jag på lite frågor om bakning och tipsar om några av mina bästa recept. In och läs om ni vill!