HEADER ED 01 1

Vanilj och lakritsbitar med smak av hallon

Skrivet av Dominique 11.08.2018 | 0 Kommentarer

 Dessa vaniljbitar är bakade på inget mindre än potatis och bönor. De ger en fluffig och krämig konsistens och med rätta kryddor/smaker så blir de verkligen så himla goda. Bjud gärna dina vänner/familj på dessa eller ta med några bitar som mellanmål. Eftersom de är mjölkfria så behöver de inte förvaras i kylskåpet men jag själv föredrar att äta dem kalla. Potatis och hallon är dessutom i säsong just nu, vilket betyder att du har ännu större anledning att ge dessa en chans! 

purepure 1

vaniljbit

 

8 bitar:

200g potatis

1/2 pkt vita bönor/kikärter (pirkka)

1 ägg

1 skopa proteinpulver(vanilj)/0,75 dl kokosmjöl

1 dl hallon

2/3 tsk lakritspulver

1 tsk vaniljextrakt

1 msk stevia

cashewnötter

flingsalt

Sätt ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skär i bitar. Koka potatisen mjuk. Mixa potatisen med bönorna, ägget och mjölet/lakritspulvret. Rör sedan ner hallon, lakritspulver, vaniljpulver/extraktet samt stevian.Lägg smeten på en bakplåt klädd i bakplåtspapper. Toppa med hackade cashewnötter och flingsalt. Baka i ugnen i ca.40 min.   

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar